Femeia care a sunat la 112 pentru a-i da o lecţie iubitului ar putea plăti costul operaţiunilor de căutare
Alerta declanşată pentru salvarea unei femei care anunţa că este răpită în portbagajul unei maşini s-a dovedit a fi falsă. Tânăra le-a spus anchetatorilor că a sunat la 112 pentru a se răzbuna pe iubitul ei, după o ceartă.
Alerta declanşată pentru salvarea unei femei care anunţa că este răpită în portbagajul unei maşini s-a dovedit a fi falsă. Tânăra le-a spus anchetatorilor că a sunat la 112 pentru a se răzbuna pe iubitul ei, după o ceartă. Sute de poliţişti au fost mobilizaţi. Au făcut filtre inclusiv pe o autostradă. Întreaga operaţiune o va costa scump pe tânăra care a sunat la 112. Procurorii vor să-i ceară să plătească mii de euro, costul intervenţiei.
Ora 2 şi 43 de minute după-amiaza. Printr-un apel disperat, de doar 20 de secunde, o femeie anunţă că e răpită.
"Lasă-mă să cobor!" au fost cuvintele ei. Anchetatorii au înţeles că se află în portbagajul unei maşini.
Ca tragedia de la Caracal să nu se repete, ar fi apelat imediat la tehnica informatică a Direcţiei de Operaţiuni Speciale, care a reperat semnalul telefonului mobil în zona pădurii Sarului, între Piatra Olt şi Balş.
Peste 200 de poliţişti din Olt, Argeş şi Ilfov au început filtrele în trafic, inclusiv pe Autostrada Bucureşti-Pitesti.
Pe Drumul Naţional 65, la ieşire din Slatina, în cel mult 40 de minute de la apelul la 112, maşina ar fi fost prima dată oprită. Femeia ar fi spus că a apelat din greşeală numărul de urgenţă şi a fost lăsată să-şi continue călătoria.
După ce în Olt s-a înregistrat dosarul de lipsire de libertate, în apropiere de Bucureşti, ea şi iubitul ei au fost din nou opriţi în trafic.
În încercarea disperată de a o găsi pe femeie, operatorul 112 a reapelat-o de mai multe ori pe telefonul mobil. Doar că la un moment dat acesta nu a mai avut semnal. În cele din urmă, cei doi au fost găsiţi şi opriţi de Poliţie, pe Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti.
Femeia, admistratorul unei firme din Capitală, nu a vrut să comenteze. Surse judiciare spun că la audieri a susţinut că s-a certat cu iubitul şi a sunat la 112 ca să-i dea o lecţie.
Cei doi au fost audiaţi în cele din urmă separat, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar şoferul a declarat, spun poliţiştii, că nu a ştiut în niciun moment că iubita lui a apelat numărul de urgenţă 112.
Procurorul de caz de la Balş va inchide dosarul de lipsire de libertate, dar vrea să ceară în instanţă acoperirea costurilor cu intervenţia, care se ridică la câteva mii de euro.
În curând, prin lege, cei care dau apeluri false ar putea fi obligaţi să suporte aceste cheltuieli. Proiectul, prin care şi amenzile vor fi de cinci ori mai mari, de până la 5.000 de lei, trebuie să primească şi aprobarea Camerei Deputaţilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰