Antena Meniu Search
x

Video Femeie anunțată după trei zile că socrul ei murise în spital, în Braşov

Caz revoltător la Braşov. O femeie acuză conducerea Spitalului Judeţean că timp de trei zile nu a informat-o că socrul ei murise în spital.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.12.2020, 09:51

Vezi și
  • Spitalul se apără şi spune că medicii au vrut să anunţe familia, dar n-au avut niciun număr de telefon.
  • Familia bătrânului e hotărâtă să acţioneze în judecată spitalul.

Ba mai mult, în tot acest timp a fost plimbată de la un spital la altul. Unitatea medicală se apără şi spune că n-a avut niciun număr de telefon de la aparţinători.

Ioana Bucur, nora bărbatului: Nu este admisibil să ţi să spună că este bine un om care e decedat de 3 zile. Şi să te pună să-l cauţi prin spitale. Şi ca să fie şi mai halucinantă situaţia, morga a sunat poliţia să spună că nu s-a ridicat cadavrul de 3 zile. 

Cu lacrimi în ochi, femeia a povestit tot ce-a trăit în ultimele zile

Ioana Bucur, nora bărbatului: Socrul meu a fost dus cu salvarea şi internat pe secţia de ATI a spitalului judeţean în urmă cu 2 săptămâni. În momentul acela starea lui de sănătate era foarte gravă. Nu ni s-a dat niciun fel de speranţă în primă fază. 

Medicul curant a reuşit însă să-l stabilizeze, iar speranţa lor că bătrânul va trăi a crescut. 

Ioana Bucur, nora bărbatului: Noi am comunicat în permanenţă cu medicii, asistentele. De fapt, cu medicul care s-a ocupat de dumnealui. Până vineri au fost foarte cooperanţi. Începând de sâmbătă nu am mai avut cu cine să vorbesc. 

Duminică seara o asistentă le-ar fi spus că starea bărbatului s-a îmbunătăţit şi că a fost transferat la spitalul Tractorul. Luni dimineaţa s-au şi dus la spitalul indicat. 

Ioana Bucur, nora bărbatului: Nu este niciun Bucur Tudor aici. Încercaţi la Mârzescu, că acolo l-a dus salvarea prima dată, e posibil să-l fi dus acolo. 

Marţi, o asistentă de la Spitalul Mârzescu s-a oferit să-i ajute şi le-a cerut CNP-ul bătrânului. Aşa au aflat că, de fapt, bărbatul era în morga spitalului judeţean, mort de sâmbătă. 

Bărbatul de 80 de ani a fost internat în Secţia de Terapie intensivă covid, a Spitalului Judeţean din Braşov. Potrivit actelor medicale, a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de 19 decembrie, la ora 10.30.

Spitalul se apără şi spune că medicii au vrut să anunţe familia, dar n-au avut niciun număr de telefon. Aşa că au anunţat poliţia. 

Marius Leonte, Sp Judeţean de Urgenţă Braşov: Protocolul este foarte clar! Medicul curant sau medicul de gardă, după 2 ore, trebuie să anunţe familia. Noi am demarat o anchetă internă să vedem exact de ce nu s-a respectat protocolul.

Familia bătrânului e hotărâtă să acţioneze în judecată spitalul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Femeie anunțată după trei zile că socrul ei murise în spital, în Braşov