Antena Meniu Search
x
LIVE

O femeie din Prahova a murit în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină

O femeie s-a stins din viaţă în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină. Medicul care a făcut procedura susţine că pacienta a început să se simtă rău la o oră dupa intervenţie şi că a făcut tot ce i-a stat în puţinţă să o salveze. Surse din anchetă spun însă că femeia ar fi agonizat singură până la revenirea doctorului lângă ea. Poliţiştii au deschis o anchetă.

De Redactia Observator la 23.09.2020, 20:19
Vezi și
  • Acuzații grave după moartea unei femei din Băicoi
  • Procurorii prahoveni au deschis o anchetă
  • Subiectele zilei sunt în Observator 19, la Antena 1.

Femeia avea 45 de ani şi era însărcinată în 12 săptămâni. Era din Băicoi şi a ajuns ieri după-amiază în cabinetul privat de ginecologie din Ploieşti pentru o întrerupere de sarcină. La o oră după avort, a început să se simtă rău.

Medicul ginecolog al pacientei: Nici nu a avut sângerare. Zicea să îi dăm jos perfuzia şi să plece, nu i-am dat-o şi la puţin după aceea a avut starea asta. A stat acuzând o stare pe care au am pus-o pe seama medicaţiei pe care i-am dat-o, i-am pus o perfuzie pentru stările astea de ameţeală şi am ţinut-o sub observaţie.

Totuşi, surse din anchetă spun că femeia nu a fost tot timpul sub observaţia medicului. Dimpotrivă, ea ar fi fost lăsată să agonizeze minute în şir, doar cu femeia de serviciu lângă ea. Abia când starea ei s-a înrăutăţit ar fi revenit şi medicul ginecolog.

Medicul ginecolog al pacientei: A făcut un accident acut, a făcut o convulsie, şi apoi a intrat într-o comă. S-a sunat la salvare, a venit salvarea, între timp a făcut iar stop cardio-respirator, i-am făcut eu reanimare, a venit salvarea, a preluat reanimarea şi până la urmă nu s-a putut reanima.

Femeia nici nu a mai ajuns la spital. A murit în cabinetul ginecologic. Acasă o aşteptau doi copii. Încă de azi noapte, poliţiştii au sigilat apartamentul în care funcţiona cabinetul, au ridicat ecograful şi au deschis o anchetă.

Iuliana Mihoc, prim-procuror adjunct, Parchet Judecătoria Ploieşti: La ora 20.51 a survenit decesul unei femei in condiţii suspecte. S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Medicul nu şi explică ce s a întâmplat, mai ales că pacienta nu avea probleme de sănătate

Medicul ginecolog al pacientei: Aştept examenul medico-legal, că eu nu am o cauză a decesului. Cauza decesului nu o întrevăd decât o situaţia din asta, ori o hemoragie cerebrală ori un infarct, altceva, embolie eventual.

Totuşi, chiuretajul uterin, cea mai frecventă metodă de întrerupere de sarcină, poate avea complicaţii grave.

dr. Alexandru Iovoaia, medic ginecolog: Există complicaţii infecţioase, complicaţii chirugicale, indiferent cât de experimentat ar fi cel care care intervenţia, e o manevră invazivă, chirugicală, o manevră oarbă, nu e făcută la vedere şi poate duce la perforaţii uterine.

În România, avortul la cerere este legal până la 14 săptămâni de sarcină.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » O femeie din Prahova a murit în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină