Antena Meniu Search
x

O femeie din Prahova a murit în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină

O femeie s-a stins din viaţă în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină. Medicul care a făcut procedura susţine că pacienta a început să se simtă rău la o oră dupa intervenţie şi că a făcut tot ce i-a stat în puţinţă să o salveze. Surse din anchetă spun însă că femeia ar fi agonizat singură până la revenirea doctorului lângă ea. Poliţiştii au deschis o anchetă.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 20:19

Vezi și
  • Acuzații grave după moartea unei femei din Băicoi
  • Procurorii prahoveni au deschis o anchetă
  • Subiectele zilei sunt în Observator 19, la Antena 1.

Femeia avea 45 de ani şi era însărcinată în 12 săptămâni. Era din Băicoi şi a ajuns ieri după-amiază în cabinetul privat de ginecologie din Ploieşti pentru o întrerupere de sarcină. La o oră după avort, a început să se simtă rău.

Medicul ginecolog al pacientei: Nici nu a avut sângerare. Zicea să îi dăm jos perfuzia şi să plece, nu i-am dat-o şi la puţin după aceea a avut starea asta. A stat acuzând o stare pe care au am pus-o pe seama medicaţiei pe care i-am dat-o, i-am pus o perfuzie pentru stările astea de ameţeală şi am ţinut-o sub observaţie.

Totuşi, surse din anchetă spun că femeia nu a fost tot timpul sub observaţia medicului. Dimpotrivă, ea ar fi fost lăsată să agonizeze minute în şir, doar cu femeia de serviciu lângă ea. Abia când starea ei s-a înrăutăţit ar fi revenit şi medicul ginecolog.

Medicul ginecolog al pacientei: A făcut un accident acut, a făcut o convulsie, şi apoi a intrat într-o comă. S-a sunat la salvare, a venit salvarea, între timp a făcut iar stop cardio-respirator, i-am făcut eu reanimare, a venit salvarea, a preluat reanimarea şi până la urmă nu s-a putut reanima.

Femeia nici nu a mai ajuns la spital. A murit în cabinetul ginecologic. Acasă o aşteptau doi copii. Încă de azi noapte, poliţiştii au sigilat apartamentul în care funcţiona cabinetul, au ridicat ecograful şi au deschis o anchetă.

Iuliana Mihoc, prim-procuror adjunct, Parchet Judecătoria Ploieşti: La ora 20.51 a survenit decesul unei femei in condiţii suspecte. S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Medicul nu şi explică ce s a întâmplat, mai ales că pacienta nu avea probleme de sănătate

Medicul ginecolog al pacientei: Aştept examenul medico-legal, că eu nu am o cauză a decesului. Cauza decesului nu o întrevăd decât o situaţia din asta, ori o hemoragie cerebrală ori un infarct, altceva, embolie eventual.

Totuşi, chiuretajul uterin, cea mai frecventă metodă de întrerupere de sarcină, poate avea complicaţii grave.

dr. Alexandru Iovoaia, medic ginecolog: Există complicaţii infecţioase, complicaţii chirugicale, indiferent cât de experimentat ar fi cel care care intervenţia, e o manevră invazivă, chirugicală, o manevră oarbă, nu e făcută la vedere şi poate duce la perforaţii uterine.

În România, avortul la cerere este legal până la 14 săptămâni de sarcină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Prahova a murit în cabinetul medical, după o întrerupere de sarcină