Antena Meniu Search
x

Femeie îngropată în spatele casei, în Sălaj, după ce rudele s-ar fi certat cu preotul pentru taxa de înmormântare

O femeie din Gârceiu, judeţul Sălaj, a fost îngropată de familie în spatele casei, după ce rudele ar fi avut un scandal cu preotul din localiatate în legătură cu taxa de înmormântare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.03.2019, 10:51

Femeia a lăsat cu limbă de moarte să fie îngropată în grădina casei, ca să nu fie scandal la înmormântare - satmareanul.net

O femeie din Gârceiu, judeţul Sălaj, a fost îngropată de familie în spatele casei, după ce rudele ar fi avut un scandal cu preotul din localiatate în legătură cu taxa de înmormântare.

Cearta ar fi izbucnit după ce femeia nu şi-a plătit contribuţia anuală către parohie, fiind astfel obligată să plătească o taxă suplimentară de 1.000 de lei pentru un loc în cimitir. 

O femeie de 93 de ani a fost îngropată de rude în grădina din spatele casei. Totul s-a întâmplat după un scandal cu preotul care a cerut familiei o taxă de o mie de lei pentru un loc în cimitir.

Femeia a lăsat cu limbă de moarte să fie îngropată în grădina casei, ca să nu fie scandal la înmormântare

Domnica Baciu este din localitatea Gârceiu (județul Sălaj). Un întreg scandal a izbucnit după moartea bătrânei între familie şi preotul din sat, care a cerut o taxă în valoare de o mie de lei pentru a o putea îngropa pe femeie în cimitir, informează satmareanul.net.

Femeia a lăsat cu limbă de moarte să fie îngropată în spatele casei, ca să evite orice scandal şi să fie înmormântată în linişte şi pace.

„Au mai fost cazuri, în urmă cu mai mulți ani, dar acolo a fost șaradă. Noi n-am vrut să se întâmpla asta. Chiar discutasem cu mama, atunci când s-au întâmplat acele șarade, ce o să facem dacă o să avem și noi astfel de probleme. Și mama mi-a spus să o îngropăm în grădină sau oriunde, că ea oricum o să fie moartă, numai să nu fie scandal și certuri la ea la înmormântare. Și așa a fost: a fost pace, rugăciune și liniște”, a declarat Marieta Chira, fiica femeii, pentru satmareanul.net.

Preotul invocă o hotărâre a consiliului parohial. Cine nu îşi achită contribuţia trebuie să plătească o taxă de 1.000 de lei pentru înmormântare

Preotul Gabriel Gârdan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, susține că taxa nu are legătură cu apartenența la un cult sau altul.

„Este vorba despre o hotărâre a consiliului parohial luată în urmă cu mai mulți ani, înainte ca preotul de acum să fie numit în sat. Prin această hotărâre s-a stabilit ca în cazul persoanelor care nu-și achită contribuția anuală, atunci când au nevoie de loc în cimitir să se perceapă această taxă, destinată administrării cimitirului. Nu este încasată de preot, ci de consiliul parohial, și nu este pentru un serviciu religios, ci este o taxă pentru locul de veci”, precizează preotul.

Astfel, Domnica Baciu îşi doarme somnul de veci la rădăcina unui copac, în propria curte, în spatele casei unde şi-a trăit toată viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Femeie îngropată în spatele casei, în Sălaj, după ce rudele s-ar fi certat cu preotul pentru taxa de înmormântare