Antena Meniu Search
x

Femeie rănită pe Valea Jiului, după ce un bolovan s-a desprins de pe un versant și a lovit o mașină

Atenţie, cad bolovani pe Defileul Jiului. O bucată de rocă s-a desprins de pe munte şi s-a prăbuşit pe o maşină aflată în mers. O femeie care stătea pe scaunul din dreapta a ajuns direct la spital. Pe versant sunt montate plase doar din loc în loc, iar şoferii sunt avertizaţi de pericol prin indicatoare. Practic, trec pe-acolo pe propria răspundere. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.09.2020, 21:31

Vezi și
  • Femeia se afla în mașină alături de soțul ei.
  • Femeia a fost internată la Spitalul de Urgență Târgu Jiu.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Adrian Medinţu, şofer: A pătruns. A fost ca un meteorit. Totul a fost instantaneu, într-o fracţiune de secundă.

Adrian era împreună cu soția lui în maşină când au trecut pe lângă moarte. În Defileul Jiului, o bucată de stâncă de aproape un kilogram şi jumătate a căzut de la zece metri înălțime direct pe parbriz. 

Incidentul s-a petrecut chiar în această zonă, unde nu există plasă de protecţie. Piatra s-a desprins de pe versant, a spart parbrizul maşinii şi a lovit-o pe femeia care se afla pe scaunul din faţă. 

Adrian Medinţu, șofer: Vorbeam, viteză mică, pe Defileu, 40 de kilometri maxim la oră. A fost zgomotul ăla asurzitor. M-am uitat în spate, m-a lovit cineva, zic, nu îmi dau seama. Când am realizat, după o secundă, am tras pe dreapta, am văzut parbrizul. Mi-am întors capul spre soţie. Era piatra pe schimbătorul de viteze şi ea se ţinea deja de burtă.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, a ajuns la spital cu mai multe răni. 

Alexandru Niţu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu: Pacienta este internată pe una dintre secţiile de Chirurgie ale Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, stabilă, sub continuă supraveghere.

În Defileul Jiului, bolovanii căzuţi pe marginea drumului arată cât de periculoasă este zona. Totuşi, pe versanţi, sunt montate plase doar pe alocuri. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri le recomandă şoferilor să circule pe aici pe propria răspundere. 

Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova: Sunt indicatoare cu căderi de pietre în acea zonă montate. Au fost puse plase când s-a reabilitat DN 66 în zonele cele mai critice. Probabil din cauza ploilor, din cauza răcirii vremii s-a desprins acea piatră. 

Pericolul le este semnalat șoferilor imediat ce intră în Defileul Jiului. Sunt avertizați să circule cu prudență pentru că există în orice moment riscul să cadă pietre. 

Soţul femeii rănite vrea să îşi facă dreptate în instanţă. Poliţiştii au deschis un dosar de vătămare corporală din culpă. 

A fost încă o zi de accidente în serie. Pe o şosea din judeţul Iaşi, trei maşini s-au ciocnit atât de violent, într-o curbă, încât motorul uneia a sărit de sub capotă şi a ajuns la zeci de metri distanţă. Cinci persoane au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Femeie rănită pe Valea Jiului, după ce un bolovan s-a desprins de pe un versant și a lovit o mașină