Antena Meniu Search
x

Fenomenul de la Izvoarele, tot mai îngrijorător! Casele localnicilor, în pericol să fie ÎNGHIŢITE DE PĂMÂNT

Alunecarea de teren din satul gălăţean Izvoarele a avansat cu 30 de centimetri de miercuri până joi, fără să se impună deocamdată evacuarea persoanelor din casele cele mai apropiate de zona afectată.

- News.ro

Alunecarea de teren din satul gălăţean Izvoarele a avansat cu 30 de centimetri de miercuri până joi, fără să se impună deocamdată evacuarea persoanelor din casele cele mai apropiate de zona afectată.

Emil Dragomir, primarul comunei gălăţene Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele, a declarat, joi, că alunecarea de teren apărută în localitate la sfârşitul săptămânii trecute a mai avansat cu 30 de centimetri începând de miercuri şi până joi.

El a precizat că deocamdată nu se impune evacuarea oamenilor din casele cele mai apropiate de zona afectată. 

Alunecarea de teren a apărut la sfârşitul săptămânii trecute în satul gălăţean Izvoarele, cele mai apropiate case fiind la 50 de metri, iar dacă situaţia o va impune se ia în calcul evacuarea a 14 persoane, un fenomen similar având în loc şi în luna martie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, declara duminica trecută că alunecarea se manifestă pe o deschidere de aproximativ 60 de metri şi pe o lungime de o sută de metri.

Totodată, la Primăria comunei s-a instituit permanenţă pentru monitorizare, iar în zona unde s-a produs alunecarea s-au pus benzi delimitatoare şi există persoane care monitorizează.

Chiriţă a precizat că alunecarea de teren, apărută în urma precipitaţiilor din ultimele zile, se manifestă la o distanţă de circa un kilometru faţă de cea care s-a produs în luna martie, pe acelaşi versant.  

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, declara duminică, la rândul său, că el crede că alunecarea de teren ar putea avea drept cauză precipitaţiile abundente din ultimele zile.

În luna martie în zona satului Izvoarele s-a manifestat o altă alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri şi o lăţime de 250 de metri.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Fenomenul de la Izvoarele, tot mai îngrijorător! Casele localnicilor, în pericol să fie ÎNGHIŢITE DE PĂMÂNT