Antena Meniu Search
x

Micii agricultori duc legumele româneşti pe facebook, sperând că tinerii vor trece mai des pe la tarabele lor

Micii agricultori duc legumele româneşti pe facebook. Cu speranţa că tinerii vor trece mai des pe la tarabele lor, au venit cu ideea unei campanii în mediul online.

Vezi și

Micii agricultori duc legumele româneşti pe facebook. Cu speranţa că tinerii vor trece mai des pe la tarabele lor, au venit cu ideea unei campanii în mediul online. Astfel, clienţii sunt rugaţi să fotografieze produsele cumpărate din piaţă şi să urce pozele pe aplicaţiile de socializare.

Până când roşiile vor prinde aromă şi culoare, în grădina soţilor Pop, din Recea, judeţul Maramureş, clienţii se răsfaţă cu ceapă verde, mărar, gulii şi castraveţi proaspeţi. Cumpărăturile nu se fac la piaţă. Oamenii merg la soţii Pop, ca să le culeagă singuri. 

Adrian Pop, producător legume: "La pret nu este diferenta, e acelasi pret, dar macar omul măcar le vede cu ochii lui."

O legătură de verdeaţă costă un leu, iar castraveţii se vând cu 3 lei kilogramul. Toate sunt naturale şi au gust. 

Naturale sunt şi brânzeturile pe care le face Livia Voinica din Sibiu.

Livia, producător de brânzeturi: "Avem urdă dulce, telemea proaspătă de oaie, telemea proaspătă de vacă, avem şi brânză mai sărată făcută de 2-3 zile, avem brânză veche maturată."

În fiecare dimineaţă, Livia merge la piaţă. Se trezeşte mereu la prima oră ca să-şi pregătească produsele. La 9 clienţii sunt deja printre tarabe. 

Producătorii locali din Sibiu nu vor mai vinde doar acasă şi la piaţă. Sunt pregătiţi să treacă şi în mediul virtual. "#merglapiață" va fi noul trend pe Facebook și Instagram, speră administratorul pieţelor din Sibiu. 

Promovarea produselor naturale româneşti îl preocupă şi pe Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Prezent astăzi la deschiderea unui târg cu specific din Banat, oficialul a cumpărat legume proaspete şi i-a mustrat pe organizatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Micii agricultori duc legumele româneşti pe facebook, sperând că tinerii vor trece mai des pe la tarabele lor