Antena Meniu Search
x

Fervexul nu a disparut din farmacii!

Fervexul da dureri de cap. Este o reactie adversa la cererea de retragere de pe piata. El n-a disparut din farmacii dupa ce producatorul a cerut retragerea lui

Vezi și

Asa ca autoritatile s-au pus pe controlat. In toata tara, zeci de echipe s-au uitat pe rafturile farmaciilor sa vada daca medicamentul mai e sau nu la vanzare. Au descoperit cu stupoare ca in Romania o alerta rapida se pune in practica abia dupa ce presa ia foc.

Avalansa de stiri a rezolvat ceea ce notificarile oficiale de acum cateva zile n-au reusit. Fie farmacistii au ignorat solicitarea de retragere, fie pur si simplu au primit interdictia scrisa abia acum. "Sunt blocate. Le-am pregatit deja sa vina sa vina masina de la Mediplus sa le ridice. Sunt 66 de cutii si patru plicuri libere".

Asa ca vreme de mai bine de o saptamana medicamentul s-a vandut la limita legii. Dupa ce au vazut ca la cateva zile dupa ce au cerut, in scris, retragerea Fervexului de la vanzare, multi farmacisti au continuat sa-l vanda, autoritatile au inceput controalele.

Incepand de astazi, fiecare farmacie va fi verificata de catre inspectorii Agentiei Nationale a Medicamentului pana cand nu se va mai gasi nici urma de Fervex pe rafturi. Pana atunci, sfatul lor este sa nu-l cumparati si sa nu-l consumati daca-l gasiti la vanzare.

Ingrijorarea autoritatilor e cat se poate de serioasa. Producatorul medicamentului a descoperit o bacterie in zaharul pe care-l folosea pentru a produce fervex cu zmeura. Bacteria, care se gaseste si in materiile fecale, poate da peste cap tot sistemul digestiv. Pana acum nu s-au raportat, oficial, astfel de imbolnaviri. Si oricum, produsul cu aroma de zmeura se gasea doar in farmaciile din strainatate. Totusi, vanzarea Fervexului e in continuare suspendata si la noi, pentru verificari complexe.

Medicii recomanda celor care stau zilele acestea cu nasul in batista sa foloseasca alte antitermice si sa nu uite ca ceaiul, lamaia si mierea de albine fac minuni pentru o banala raceala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fervexul nu a disparut din farmacii!