Antena Meniu Search
x

Mâncarea mediteraneană, tema unui festival gastronomic din Târgu Mureş

Când se termină vacanţa, ne consolăm cu amintirea aromelor care ne-au făcut vara mai frumoasă. Creveţi şi caracatiţă ca-n Grecia, paella ca în Spania şi baclavale cum doar turcii ştiu să facă.

de Redactia Observator

la 23.09.2019, 02:28

Vezi și

Când se termină vacanţa, ne consolăm cu amintirea aromelor care ne-au făcut vara mai frumoasă. Creveţi şi caracatiţă ca-n Grecia, paella ca în Spania şi baclavale cum doar turcii ştiu să facă. De un asemenea festin au avut parte sute de oameni, la festivalul mediteranean organizat în Târgu Mureş. Şi bucătăria românească şi-a adus vedetele: rapane, raci şi pui de baltă. 

Sute de oameni au făcut turul gastronomic al Mediteranei, într-o zi, la festivalul care a adus în Târgu Mureş cele mai bune preparate ale Europei. Prima oprire - Spania.

Chiar dacă n-are deschidere la Mediterana, şi România se mândreşte cu fructele ei de mare. A fost festival de midii şi rapane. Iar cunoscătorii au redescoperit şi delicatesele de altădată.

Festinul cu fructe de mare s-a încheiat firesc cu un desert - capitol la care Turcia nu are concurenţă.

Extrem de dulci, deserturile turceşti merg de minune lângă o cafea amară, tradiţională, făcută la nisip. Modul perfect de a încheia un periplu culinar de-a lungul Mediteranei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Mâncarea mediteraneană, tema unui festival gastronomic din Târgu Mureş