Antena Meniu Search
x

Festivalul culturii japoneze la Constanța

Tradiţiile şi obiceiurile din ţara soarelui răsare au ajuns la malul mării.În Constanţa a avut loc a doua ediţie a Festivalului japonez Aki Mațuri în care organizatorii au prezentat câteva dintre tainele culturii japoneze

Vezi și

Tradiţiile şi obiceiurile din ţara soarelui răsare au ajuns la malul mării.În Constanţa a avut loc a doua ediţie a Festivalului japonez Aki Mațuri în care organizatorii au prezentat câteva dintre tainele culturii japoneze.

Participanţii, curioşi, s-au înscris în număr mare la atelierele de dans, origami, arte marţiale sau ikebana.

Copiii sunt fascinaţi. Puţină hârtie colorată şi două mâini dibace pot face minuni în tehnica origami. Curiozitatea i-a împins pe cei mici, rând pe rând, pe la toate atelierele festivalului. Cel mai mult îi atrag desenele animate şi manga, o carte în stil japonez, dar încet, încet copiii participă şi la ikebana, la aranjamentele florale.

„Aki Matsuri" , "toamnă" în limba japoneză, a fost un eveniment atractiv şi pentru părinţi. Au acceptat provocarea instructorului de ikebana şi au dat frâu liber imaginaţiei.

Constănţenii nu au trecut indiferenţi pe lângă bucătăria japoneză şi au vrut cu orice preţ să guste sushi. Transformarea celor care au participat la festival a fost completă, abia când au îmbrăcat hainele tradiţionale. Festivalul va deveni tradiţie la Constanţa şi, an de an, organizatorii vor să stârnească interesul românilor pentru cultura japoneză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Festivalul culturii japoneze la Constanța