Antena Meniu Search
x

Fetiţa care cântăreşte 5 kilograme la 5 ani nu se va mai întoarce acasă!

Florentina va ajunge în grija unor străini, după ce părinţii ei au fost acuzaţi că au înfometat-o. Oamenii şi-ar putea pierde şi ceilalţi cinci copii, dar şi libertatea. Autorităţile îi pun la zid, chiar dacă timp de cinci ani nu au făcut nimic să-i ajute.

Vezi și

Asistentul social plătit să supravegheze copiii n-a văzut-o pe Florentina nici măcar o dată. E slabă până la limita morţii. Un copil cu privire tristă, captiv într-un trup prea firav.

A fost copilul lui. Şi-a pierdut dreptul de tată, când medicii au descoperit că fetiţa suferă de malnutriţie. Acum, şi-ar putea pierde şi ceilalţi cinci copii. Dar iubirea nu ţine de foame. Pe Florentina, părinţii au hrănit-o cu pâine, apă şi ceai. Atât au avut.

Insuficient pentru un copil ca Florentina. Născută prematur, fetiţa avea nevoie de regim special, de vitamine şi tratamente. Şi de vizite periodice la medic. Pe care părinţii nu şi le-au permis.

Din lipsă de bani şi de educaţie, părinţii şi-au lăsat copila să se stingă pe picioare. Acum, sunt uşor de condamnat de autorităţi. Chiar dacă nici autorităţile nu şi-au făcut datoria.

De peste cinci ani, asistentul social din Soleşti mimează anchete sociale în familia Florentinei. Pe fetiţă nu a văzut-o niciodată. Explicaţia ei - n-a găsit-o niciodată acasă, aşa că a presupus că totul e bine.

Reproşurile se îndreaptă doar spre părinţii Florentinei. Cei cinci copii rămaşi acasă ar putea ajunge în curând în grija unor străini. Florentina va mai rămâne în spital cel puţin o lună. E încă în pericol, iar medicii încearcă să-i salveze viaţa.

După externare, va ajunge în braţele unui asistent maternal. Între timp, poliţia îi cercetează pe părinţi. Riscă închisoarea dacă se dovedeşte că vânătăile pe care medicii le-au găsit pe trupul copilei sunt provocate de ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Fetiţa care cântăreşte 5 kilograme la 5 ani nu se va mai întoarce acasă!