Antena Meniu Search
x

Fiul bărbatului care plănuia un atac terorist la baza Kogălniceanu ar putea ajunge într-un centru de plasament

Mama plecată din ţară, tatăl închis pentru terorism! Este situaţia în care se află Ionuţ, copilul de cinci ani al argeşeanului închis pentru terorism.

la 16.01.2018, 18:15
Vezi și

Mama plecată din ţară, tatăl închis pentru terorism! Este situaţia în care se află Ionuţ, copilul de cinci ani al argeşeanului care, anul trecut, a fost arestat pentru că plănuia un atentat la baza militară Mihail Kogălniceanu. Băiatul este crescut de o bunică, dar trăieşte cu teama permanentă că - la un moment dat - va ajunge într-un centru de plasament.

În această casă în care pământul abia dacă este acoperit de rogojini rupte trăieşte Ionuţ. La şase luni după ce tatăl său a fost închis pentru terorism, autorităţile trebuie să decidă dacă îl lasă în grija bunicii sau îl trimit într-un centru de plasament.

Maria este mama teroristului. Fiul ei s-a convertit la Islam pe când era în Franţa. Întors în ţară, a început să facă propagandă pro-ISIS. A fost prins în timp ce spiona o bază militară. Şi, cum soţia bărbatului a plecat de-acasă de ani buni, mama acestuia a rămas singurul sprijin pentru Ionuţ.

Demersurile femeii au rămas fără răspuns. Bunica spune că a fost dată afară din instanţă când a cerut să preia legal custodia copilului.

Femeia recunoaşte că este săracă, dar spune că are sprijin. Este vorba de fraţii săi întru credinţă. 

Şi autorităţile din Muşăteşti s-au mobilizat pentru a avea grijă de copil şi bunica acestuia. Şi-ar dori ca cel mic să rămână alături de bunica sa.

La doar cinci ani, Ionuţ a învăţat că statul este o sperietoare. Îşi numeşte buninca "mamă" şi nu vrea să se despartă de ea. Lipsurile pe care le resimte, însă, îşi spun cuvântul. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Fiul bărbatului care plănuia un atac terorist la baza Kogălniceanu ar putea ajunge într-un centru de plasament