Antena Meniu Search
x

Flori de 8 Martie. Serele din România sunt pregătite pentru cadouri

Flori 8 martie. Când ne gândeam că vine primăvară, surpriză. S-a cam întors iarna. Dar, cu un scurt exerciţiu de imaginaţie, putem face primăvară instantaneu. E nevoie doar de o floare. În sere, plantele au înflorit şi sunt alese cu grijă pentru o perioadă foarte aglomerată.

de Redactia Observator

la 23.02.2019, 21:46

Vezi și

Când ne gândeam că vine primăvară, surpriză. S-a cam întors iarna. Dar, cu un scurt exerciţiu de imaginaţie, putem face primăvară instantaneu. E nevoie doar de o floare. În sere, plantele au înflorit şi sunt alese cu grijă pentru o perioadă foarte aglomerată. Se apropie mărţişorul, apoi Ziua Femeii. Anul acesta, cele mai multe flori care vor ajunge pe tarabe, şi de-acolo la multe doamne şi domnişoare, sunt din seminţe aduse de la străini.

Roşu, galben, mov, roz sau corai. Culorile puternice creează un tablou spectaculos în serele din comuna Sântana de Mureş. Panseluţe, zambile, primule, petunii curgătoare şi ciclamen. Toate în ghiveci şi abia înflorite.

Din sera încălzită a familiei Daneş pleacă între 30 şi 40 de mii de flori către pieţele şi supermarketurile din toată ţara.

Plantele au nevoie de patru până la şase luni să crească. Aici, toate seminţele sunt româneşti.

Direct de la producători, o zambilă costă 5 lei, iar un ghiveci de ciclamen între 8 şi 15 lei. În pieţe şi supermarketuri, clienţii plătesc în plus, pentru fiecare floare, cel puţin 2-3 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Flori de 8 Martie. Serele din România sunt pregătite pentru cadouri