Antena Meniu Search
x

Florin Iordache și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

La 10 zile de când a vorbit de ordonanţa 13, ministrul Justiţiei şi-a dat în fine demisia. Florin Iordache şi-a anunţat decizia într-o declaraţie-fulger, în care a refuzat să le răspundă jurnaliştilor.

Vezi și

La 10 zile de când a vorbit de ordonanţa 13, ministrul Justiţiei şi-a dat în fine demisia. Florin Iordache şi-a anunţat decizia într-o declaraţie-fulger, în care a refuzat să le răspundă jurnaliştilor.

Asta după ce, în marţea neagră, a cerut de 24 de ori altă întrebare. Iordache rămâne în istorie drept ministrul care a generat cele mai ample proteste de după Revoluţie.

Interimatul e asigurat acum de Ana Birchall, ministru delegat pentru Fondurile Europene.

Cu discursul scris pe hârtie, Florin Iordache a făcut mult aşteptatul anunţ. 45 de secunde a durat declaraţia.

Pe acelaşi subiect

-Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Vă mulţumesc.

Acum, PSD dă în clocot. Potrivit unor surse din partid, şeful Guvernului a decis să renunţe la ministrul Justiţiei, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, de a-l menţine în funcţie.

-Vreau să am o discuţie cu el, decizia mea e luată. 

Grindeanu avea nevoie şi de girul politic al liderilor coaliţiei pentru a-l da afară din Guvern. Dar cum Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au opus vehement, şeful Guvernului l-a sfătuit să-şi dea demisia. Pentru preluarea portofoliului, PSD nu exclude un tehnocrat. 

Demisia are loc după 10 zile de la aprobarea Ordonanţei 13. Decizia guvernului a generat cel mai mare protest post-decembrist. În a 5-a zi de manifestaţii, şeful executivului a reacţionat. 

Interimatul va fi asigurat de Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall. Florin Iordache este ministrul care a provocat nu doar cele mai multe scandări în stradă, dar şi revoltă.

Este originar din Caracal. Şi-a făcut studiile la Universitatea din Craiova, unde, iniţial, s-a specializat în inginerie, apoi a devenit jurist. Doctoratul şi l-a luat la Chişinău. Până să devină politician, a lucrat ca inginer. Astăzi, este la al cincilea mandat de deputat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Florin Iordache și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției