Antena Meniu Search
x

Fost ministru al Educaţiei, către profesori: "Cine naiba vă împiedică să faceţi cursuri atractive, fie și pe lângă programă?"

Un fost ministru al Educaţiei a stârnit reacţii contradictorii şi a dat startul unor dezbateri aprinse, după ce a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj extrem de dur la adresa profesorilor din România.

Un fost ministru al Educaţiei a stârnit reacţii contradictorii şi a dat startul unor dezbateri aprinse, după ce a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj extrem de dur la adresa profesorilor din România.

Este vorba despre nimeni altul decât Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Emil Boc. Potrivit lui Funeriu, este la îndemâna cadrelor didactice să-şi facă materiile predate mai atractive pentru elevi, indiferent de programă sau orar.

"Gata, m-am enervat: dragă profesor genial care nu ești lăsat să îți faci treaba: cine naiba te împiedică să faci o lecție atractivă, fie și puțin pe lângă programă? Vine inspectorul să te bruieze, ministrul te sună să te ia la rost, părintele să te certe? Sau nu o faci pur si simplu pentru că n-ai avut chef să te pregătești pentru acea lecție?", a scris Funeriu pe Facebook.

Reacţiile în urma postării nu au întârziat să apară.

Pe acelaşi subiect

"Nu accepta absolut nicio metoda de constrangere a copiilor, minimale.. de bun simt, drept urmare e un haos total.. marea majoritate a copiilor nici macar nu aud ce spune profesorul indiferent daca e atractiva sau nu. Asta nu inseamna ca nu aveti dreptate si cu foarte mici exceptii profesorii nu fac altceva decat sa dicteze niste rezumate simplificate la ceea ce scrie in manual", a comentat Dana Isabelle Zarojanu.

"NU, nu o face pentru ca, va rog sa ma scuzati, nu il duce capul si nu poate sa urmareasca reactiile elevilor.

Din punctul meu de vedere profesorul este de vina - el/ea este cel/cea care pune ingredientele in mancare - conform retetei sau altfel - astfel incat mancarea (lectia) sa fie gustoasa si pe gustul elevilor... daca profesor bun nu este atunci nici invatamant nu este.

Si nici macar nu trebuie sa ii pese prea mult de aia de deaspura lui pentru simplul motiv ca rezultatele vorbesc despre munca sa... Este oarecum usor si relativ usor de masurat, dar...", a scris şi Mariana Bucovanu.

"Adevărat grăit-ați... Prin anii '85 se introdusese în niște manuale de geometrie de clasa a IX-a axiomatica lui Hilbert (care este cea mai frumoasă, dar îngrozitoare pentru elevi). Aproape toți profesorii predau atunci după vechile manuale neluându-le în seamă pe acestea. Prin urmare, se poate!", a comentat şi Catalin Angelo Ioan.

"Nu vor si nici nu accepta ceva nou,atractiv. Nu inteleg ca generatiile s-au schimbat, au o alta atitudine. Este deranjant faptul ca unii parinti accepta orice din partea profesorului sau invatorului doar pentru ca exista acolo. Cand a inceput fiu-miu scoala am avut senzatia ca m-am intors in timp:acelasi stil invechit cu notiunea de baza: "trebuie". Ei nu inteleg ca,in general, copiii din ziua de azi intreaba "de ce" si asteapta o explicatie logica. Dar astea sunt deja amanunte si spun imediat ca sunt multi in clasa si nu au ce face...", a scris Roxana Priceputu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Fost ministru al Educaţiei, către profesori: "Cine naiba vă împiedică să faceţi cursuri atractive, fie și pe lângă programă?"