Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum a avut loc accidentul în care fostul ministru Ion Ştefan a fost rănit

Fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ştefan, e în spital, după ce a suferit un accident într-o hală industrială din Focşani. Actualul deputat a fost deja operat la picior şi va mai suferi o intervenţie chirurgicală săptămâna viitoare. Deşi ieri era o zi de lucru la Camera Deputaţilor, Ion Ştefan nu se afla în Parlament. A participat la şedinţa de plen online, înainte de accident.

de Adrian Obreja

la 01.04.2021, 20:30

Vezi și

Totul s-a întâmplat ieri după-amiază, în jurul orei 14. Fostul ministru al dezvoltării se afla în hala unei firme din Focşani şi verifica, de la sol, stadiul unor lucrări. Atunci a fost lovit de o bucată dintr-un utilaj ridicat de o macara. 

Accidentul s-a produs în curtea societatii comerciale din spatele meu la care fostul ministru al Dezvoltării este şi acţionar. Chiar el este cel care dirija macaraua care muta un utilaj iar la un moment dat un ax al acelui utilaj l-a lovit direct în picior. Acesta a căzul la pământ iar în urma impactului s-a ales şi cu umărul dizlocat. 

Fără echipament de protecţie

A ajuns la Spitalul Judeţean din Focşani cu mai multe fracturi, iar câteva ore mai târziu un elicopter SMURD l-a transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Pe acelaşi subiect

Colegii deputaţi spun că Ion Ştefan nu purta niciun fel de echipament de protecţie. 

"Dirija macaraua care înţeleg că voia să scoată un utilaj peste un perete, el în pantofi, costum, fără protecţie, fără nimic". 

Deputatul trebuia să fie în plen ieri, însă a ales să participe online. 

Dosar penal pentru vătămare din culpă

"Are firma lui de mase plastice. De acolo are el bani. Nu mai spun că era într-o zi în care trebuia să fie în Parlament. Oricum nu dă bine public. Ştii... hai să stăm online şi mă duc şi eu îmi fac o afacere şi stau online".

Poliţiştii au deschis deja un dosar penal.  Murariu Cătălina - subcomisar de poliție: "Se efectuează cercetări pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă".

Verificări fac şi cei de la inspectoratul teritorial de muncă. 

Eliza Botezatu - director ITM Vrancea: "Noi la acest moment facem nişte verificări cu privire la împrejurările în care s-a produs, cu privire la utilajele care au fost folosite în acţiunea de mutare a acestor maşini. Vom stabili dacă este sau nu accident de muncă". 

Pentru că funcţia nu îi permite să fie administrator, cel care se ocupă de firmele la care deputatul e asociat este chiar fratele lui, Toma Ştefan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Animaţie grafică: Cum a avut loc accidentul în care fostul ministru Ion Ştefan a fost rănit