Un fost fotbalist din Târgu Mureş a dat lovitura cu berea artizanală pe care o produce singur
Şi şi-a numit afacerea după câinele său, care i-a fost alături încă de când a reuşit să producă prima sticlă de bere, în propriul apartament.
Şi şi-a numit afacerea după câinele său, care i-a fost alături încă de când a reuşit să producă prima sticlă de bere, în propriul apartament. Astăzi, micuţa fabrică a ajuns la o capacitate de producţie de 3.000 de litri pe lună. Iar comenzile curg, pentru că băutura se vinde imediat în pub-urile din oraş.
După ce a mers într-un local specializat în bere artizanală, Călin a vrut să afle cum se produce această băutură tot mai apreciată.
Şi aşa a pornit experimentul. Cu o conservă cu extract de malţ şi hamei şi două găleţi. Prima încercare a fost un dezastru, dar asta nu l-a descurajat.
Iar supervizorul încercărilor sale a fost Noah, un Golden Retriever care i-a ţinut tot timpul companie. Aşa a decis Călin să-şi numească berea după câinele său. Brevetul de fabricaţie l-a primit chiar în ziua în care Noah a împlinit 10 ani.
Tânărul antreprenor s-a văzut nevoit să traducă o grămadă de cărţi de specialitate. Succesul nu s-a lăsat însă aşteptat.
O sticlă de bere produsă de Călin costă aproape 9 lei. În România, piaţa de bere artizanală este în plină expansiune. Anul trecut, ajunsese la o cotă de peste 5%. Totuşi, nivelul producţiei la noi este departe de restul Europei, unde berea artizanală reprezintă chiar şi 20% din vânzări.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰