Antena Meniu Search
x

Românii au avut parte de cea mai friguroasă noapte de început de octombrie

A nins ca în plină iarnă la munte, iar viscolul a acoperit drumurile cu zăpadă. Patru tineri au fost la un pas de moarte după ce maşina lor s-a răsturnat într-o prăpastie pe Transfăgărăşan.

de Redactia Observator

la 07.10.2019, 19:49

Vezi și

A nins ca în plină iarnă la munte, iar viscolul a acoperit drumurile cu zăpadă. Patru tineri au fost la un pas de moarte după ce maşina lor s-a răsturnat într-o prăpastie pe Transfăgărăşan. Pe Transalpina, mai mulţi turişti şi-au abandonat maşinile în zăpadă, după ce au plecat la drum nepregătiţi pentru vremea de iarnă. Meteorologii ne avertizează: urmează încă o zi cu temperaturi şi cu 10 grade mai mici decât normalul acestei perioade. 

E viscol ca în plină iarnă la munte. Temperaturile au scăzut brusc, iar drumurile acoperite cu zăpadă au îngheţat peste noapte şi au devenit un pericol real pentru şoferi. 

Pe Transfăgărăşan, la doar un kilometru distanţă de Bâlea Lac, patru tineri s-au răsturnat cu maşina 40 de metri în gol, într-o prăpastie. Autoturismul lor nu era echipat pentru iarnă. Din fericire, tinerii au supravieţuit.   

Toată noaptea, pe drumurile din Sibiu şi Harghita, drumarii au împrăştiat tone de material antiderapant. 

Transalpina a fost închisă azi patru ore, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru ca utilajele să cureţe asfaltul. Mulţi turişti s-au aventurat pe drumul montan, fără să ţină cont de vreme, şi au fost nevoiţi să-şi abandoneze autoturismele. 

Poliţiştii au făcut filtre toată ziua. 

Legea este clară. Indiferent de data din calendar, pe drumurile acoperite cu zăpadă sunt necesare anvelope de iarnă. Altfel, şoferii riscă amenzi de până la 2.900 de lei. În multe zone din ţară, stratul de zăpadă atinge deja câţiva centimetri, 

Pompierii ne sfătuiesc să verificăm sistemele de încălzire, înainte să le punem în funcţiune. În Dâmboviţa, doi bătrâni au murit noaptea trecută intoxicaţi cu fumul de la sobă. În unele locuri din vestul ţării, a fost cea mai friguroasă noapte de început de octombrie, de când se fac măsurători. Temperaturile au scăzut sub zero grade. 

Iarna din octombrie a fost însă şi motiv de bucurie. La o cabană din Ceahlău, un băieţel a profitat din plin de stratul gros de zăpadă.

Şi mâine, temperaturile vor fi cu aproape 10 grade mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă. Miercuri, însă, urmează un nou şoc termic. Va fi mai cald decât este normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii au avut parte de cea mai friguroasă noapte de început de octombrie