Fructele româneşti dispar de pe tarabe
În plin sezon, fructele româneşti sunt puţine şi scumpe. În magazine, marfa este de import, iar în pieţe poţi număra tarabele producătorilor români pe degete.
În plin sezon, fructele româneşti sunt puţine şi scumpe. În magazine, marfa este de import, iar în pieţe poţi număra tarabele producătorilor români pe degete.
România are de cinci ori mai puţine livezi decât înainte de 89. În plus, seceta de anul acesta a distrus mare parte din recoltă.
Din livezile româneşti, fructele pleacă puţine şi scumpe. N-a fost un an bun. Recolta slabă se vede şi în pieţe. Pe tarabe şi. pe eticheta de preţ.
În pieţe şi în magazine există, însă, fructe de import. În 2014, România a importat fructe în valoare de 318 milioane de euro. Numai în acest an, am înregistrat importuri de aproape 246 milioane de euro. Mai ales din ţări precum Grecia, Turcia, Italia şi Spania.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii susţin că pomicultorii români care vor să îşi dezvolte livezile pot beneficia de fonduri europene nerambursabile.
Prioritate vor avea pomicultorii care au livezi de măr, cais, cireş sau piersic.
Din totalul de 300 de mii de hectare de livezi, cât avea România înainte de 1989, astăzi, mai există doar 60 de mii. Cele mai cultivate fructe sunt merele şi prunele, însă soiurile româneşti pierd tot mai mult teren în faţa celor străine.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰