Antena Meniu Search
x

Fructele şi legumele se aleg în funcție de culoarea lor

Spune-mi ce probleme de sănătate ai ca să-ţi spun ce culori trebuie să ai în farfurie!

Vezi și

 Spune-mi ce probleme de sănătate ai ca să-ţi spun ce culori trebuie să ai în farfurie! Specialiştii spun că atunci când ne alegem fructele şi legumele trebuie să ţinem cont de culoarea lor.

Specialiştii spun că vegetalele, în funcţie de culoarea lor, vindecă, previn sau ameliorează afecţiunile de care suferim. De exemplu fructele şi legumele roşii menţin inima sănătoasă.

Ele conţin licopen, un antioxidant puternic, care asigură tonifierea vasculară şi reduc tendinţa de coagulare a sângelui. Tot licopenul este cel care reduce nivelul colesterolului.

Dacă vrem să profităm de toate aceste beneficii trebuie să alegem fructe şi legume care au atât coaja roşie cât şi pulpa, cum sunt de exemplu vedetele salatelor estivale, roşiile.

O adevărată sursă de energie sunt vegetalele verzi. Ele previn anemia şi întăresc metabolismul. Fructele şi legumele verzi sunt bogate în fibre, fier, calciu şi vitamina C. Aşa că ar fii bine ca din meniul zilnic să nu vă lipsescă o salată cu ceapă şi cu mărar.

Pe aceeaşi listă se înscriu şi broccoli, spanacul, varza, fasolea păstăi sau dovleceii. Despre ele se mai spune că scad tensiunea arterială şi previn apariţia celulelor canceroase.

Alimentele galbene şi portocalii îmbunătăţesc vederea, ajută epiderma să se regenereze şi stimulează producerea de colagen din organism. Totul se întâmplă datorită conţinutului mare de betacaroten şi vitamina A.

Nu doar morcovii abundă în betacaroten, ci şi pepenele galben, iar acum este sezonul lui, aşa că profitaţi de el şi înlocuiţi orice desert cu o felie de pepene galben, sau amestecaţi-l într-un blender cu apă şi cu miere pentru a obţine un suc natural şi sănătos.

Prunele, vinetele, afinele şi coacăzele sunt vedetele lista alimentelor mov. Când vine vorba despre fructe şi legume mov, cum sunt de exemplu strugurii, cu cât culoarea lor este mai închisă, cu atât sunt mai bogate în resveratrol, cel mai puternic antioxidant natural, care previne îngroşarea vaselor de sânge.

Alimentelele care conţin acest antioxidant reduc inflamaţiile şi asigură sănătatea tractului urinar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fructele şi legumele se aleg în funcție de culoarea lor