Antena Meniu Search
x

Surpriză pentru turiştii de pe litoral! Marea Neagră a devenit turcoaz

Ultima zi din iulie a venit cu o surpriză pentru turiştii de pe litoral! Marea Neagră a devenit turcoaz, după un ciclon care a schimbat salinitatea apei şi a adus microorganismele la mal. Un spectacol binevenit, după săptămâni întregi de ploi, furtuni şi temperaturi de toamnă.

Vezi și

Ultima zi din iulie a venit cu o surpriză pentru turiştii de pe litoral! Marea Neagră a devenit turcoaz, după un ciclon care a schimbat salinitatea apei şi a adus microorganismele la mal. Un spectacol binevenit, după săptămâni întregi de ploi, furtuni şi temperaturi de toamnă. August vine cu veşti bune pentru turişti: urmează zile perfecte pentru plajă. 

Privită de sus, Marea Neagră e colorată în nuanţe de albastru şi verde. E o încântare vizuală pentru turişti. Turcoazul de lângă ţărm e semn că în apa mării s-au modificat salinitatea, dar şi cantitatea de sedimente şi de microorganisme.

Fenomenul este strâns legat de vreme. Un ciclon de pe mare, responsabil de ploile şi furtunile din ultimele zile, a antrenat în mişcarea lui spre ţărm o cantitate mare de vapori şi a împins până aproape de mal apa sărată din larg, cu microorganisme, care au dat Mării Negre această culoare neobişnuită.

Valurile nu au fost însă turcoaz de la un capăt la altul al litoralului. Vânturile din est au pus în mişcare curenţii marini care au împins această apă dulce de-a lungul ţărmului. Aşa se explică de ce, aproape de Vama Veche, în capătul celălalt al litoralului, marea este mai sărată decât în rest şi are nuanţe de albastru-închis.

Primele două luni ale sezonului estival au adus pe litoral furtuni, ploi torenţiale şi varianţii incredibile de temperatură. Vremea a făcut ca, în iulie, unii turişti să-şi anuleze rezervările sau să ceară schimbarea sejurului. Cazurile au fost puţine, însă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Surpriză pentru turiştii de pe litoral! Marea Neagră a devenit turcoaz