Antena Meniu Search
x

Furtunile au facut ravagii in nordul si centrul tarii

Nordul si centrul tarii au fost ravasite de o serie de furtuni violente. Ploile torentiale au maturat totul in cale si au inundat zeci de gospodarii. In judetul Cluj, grindina a obligat coloane intregi de masini sa opreasca la marginea soselei.

Vezi și

Iar in Maramures, localnicii luati pe nepregatite de cantitatile mari de precipitatii, au fost nevoiti sa se adaposteasca pe unde au putut.

Nici in Harghita n-a fost mai bine. Acolo, oamenii au cerut ajutorul excavatoarelor ca sa-si desfunde curtile.

Orasul Baia Sprie, din judetul Maramures, s-a oprit in loc timp de cateva zeci de minute, din cauza unei ploi torentiale care a transformat strazile in mici fluvii. Aluviunile aduse de pe versanti au infundat gurile de canalizare si au inundat aproape tot orasul.

O furtuna puternica a lovit si orasul Gherla, din Cluj. Ploaia torentiala, insotita de fulgere, trasnete si grindina a blocat mai multi soferi pe Drumul National 1C, la intrarea in localitate. De teama sa nu se trezeasca cu parbrizele sparte, majoritatea soferilor au ales sa traga pe dreapta.

Cerul s-a rupt si in judetul Harghita, iar in urma lui au ramas zeci de gospodarii inundate si case distruse. Doar interventia catorva utilaje de mare tonaj i-a ajutat pe oameni sa-si puna in ordine gospodariile.

Hidrologii avertizeaza ca in zilele urmatoare vor continua sa fie probleme, mai ales in zona de sud si sud-vest a tarii. In aceasta dimineata ,a intrat in vigoare o atentionare cod galben pe Dunare, ce vizeaza cresteri de niveluri si debite cu depasirea cotelor de atentie, valabila pana duminica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Furtunile au facut ravagii in nordul si centrul tarii