Antena Meniu Search
x

”Gala Bute” se reia la DNA

După Microsoft, vine gala Bute. Procurorii au cerut încuviinţarea urmăririi penale pentru Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în acea perioadă. Anchetatorii spun că organizarea galei de box din 2011 nu a fost făcută legal.

Vezi și

După Microsoft, vine gala Bute. Procurorii au cerut încuviinţarea urmăririi penale pentru Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în acea perioadă. Anchetatorii spun că organizarea galei de box din 2011 nu a fost făcută legal. 

Anchetatorii spun că organizarea galei de box din 2011 nu a fost făcută legal. Mai precis, un milion de euro din banii alocaţi pentru acest lucru au dispărut şi ar fi ajuns în buzunarele lui Rudel Obreja, preşedintele de atunci al Federaţiei Române de Box. 18 percheziţii au fost făcute astăzi în mai multe locaţii din ţară.

Foarte mulţi dintre spectatori, printre care şi opozenţi ai clasei politice, nu au înţeles că mulţumirile nu erau adresate unui poilitician, ci ale unui om care s-a implicat luni de zile ca un astfel de meci să fie posibil la Bucureşti.

Dar procurorii spun că implicarea a fost mai mare de atât. Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a încheiat un contract de prestari servicii de promovare a Galei Bute, fără licitaţie. Mai exact, Elena Udrea ar fi băgat banii direct în contul societăţii lui Rudej Obreja, pe atunci preşedintele Federaţiei Române de Box. Anchetatorii vorbesc de un tun de aproape un milion de euro.

Mi-am dorit foarte mult acest meci în România şi trebuie să mulţumesc organizatorilor. Domnului Rudel Obreja care a făcut un efort extraordinar de mare.

Cred că trebuie să li se facă dreptate oamenilor care au fost păgubiţi în acest caz, păgubiţilor români.

Aici a fost vorba de Elena Udrea. Aceasta este povestea acestui caz şi din acest motiv el a fost atât de dureros.

18 percheziţii au fost făcute astăzi în capitală şi patru judeţe. Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost ridicat, în jurul prânzului, de acasă şi dus la audieri. La DNA a ajuns şi Rudel Obreja, după ce procurorii i-au percheziţionat casa. Obreja este arestat la domiciliu într-un alt dosar.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale şi pentru Ion Ariton, fost ministru al Economiei la acea vreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » ”Gala Bute” se reia la DNA