Antena Meniu Search
x

Nici nu a început noul an şcolar, dar elevii se gândesc deja la următoarea vacanţă

Gata cu vacanţa mare! Elevii, dar şi părinţii, mai mult trişti decât bucuroşi, se vor trezi mâine dis de dimineaţă şi vor porni spre şcoală. Pentru că un nou an de studii intense se arată la orizont, un an care începe mai repede decât de obicei şi care va însuma 34 de săptămâni de şcoală.

Vezi și

Gata cu vacanţa mare! Elevii, dar şi părinţii, mai mult trişti decât bucuroşi, se vor trezi mâine dis de dimineaţă şi vor porni spre şcoală. Pentru că un nou an de studii intense se arată la orizont, un an care începe mai repede decât de obicei şi care va însuma 34 de săptămâni de şcoală. 2 milioane 900 de mii de copii îşi vor revedea colegii sau îşi vor cunoaşte pentru prima oară dascălii. Febra pregătirilor a fost resimţită azi peste tot: acasă dar şi în marile magazine.

Temele sunt gata, rechizitele sunt pregătite. La fel şi el. Sigur pe el, Andreas Bejenariu îşi pregăteşte ghiozdanul pentru mâine. Are şapte ani şi, ca absolvent de clasa zero şi boboc în clasa întâi, ştie deja cum stau lucrurile.

Pentru clasele primare, prima vacanţă vine ceva mai repede, în luna noiembrie. Ceilalţi trebuie să aştepte până în data de 22 decembrie, cand începe vacanţa de Crăciun. Semestrul al doilea va începe în 11 februarie, după o binemeritata vacanta intersemestriala, desigur. Urmează vacanţa de primăvară. Apoi, semestrul al doilea se va încheia în data de 14 iunie, când va începe şi vacanţa de vară pentru cei mai mulţi dintre elevi.  

Deocamdată o altă vacanţă de vară ia sfârşit. Şi un nou an începe, cu emoţii şi planuri.

Cât despre părinţi, îşi au şi ei sarcinile lor bine stabilite. Au cumpărat haine, pantofi şi ghiozdane. Apoi rechizite. Au mai rămas florile.  

Rămâne de văzut dacă şi şcoala este la fel de pregătită ca şcolarii. Anul trecut, mulţi elevi au primit manualele abia în noiembrie. Reprezentanţii Editurii didactice şi pedagogice promit că acum nu se va întâmpla la fel. Asta în ciuda scandalului izbucnit în urmă cu nici o lună. Atunci, în cărţile de istorie, biologie şi geografie de clasa a şasea au fost descoperite greşeli aşa că manualele au mai trecut printr-o corectură. Teoretic toate trebuie sa fie gata până mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Nici nu a început noul an şcolar, dar elevii se gândesc deja la următoarea vacanţă