Antena Meniu Search
x

Gemenii orbiţi de medici au fost salvaţi

Moş Nicolae a venit încărcat cu daruri multe la Rareş şi Ianis, gemenii de un an şi jumătate care şi-au pierdut vederea în spital, la naştere. Cel mai frumos dintre cadouri este că s-au strâns banii pentru operaţie

Vezi și

Moş Nicolae a venit încărcat cu daruri multe la Rareş şi Ianis, gemenii de un an şi jumătate care şi-au pierdut vederea în spital, la naştere. Cel mai frumos dintre cadouri este că s-au strâns banii pentru operaţie

Gemenii vor pleca în America, iar medicii de acolo îi vor ajuta să vadă lumina zilei. Rareş şi Ianis şi-au pierdut vedera în incubator, unde au stat 43 de zile pentru că s-au născut prematur. Părinţii dau vina pe medici. Iar Ministrul Sănătăţii a spus că va trimite comisie de la Bucureşti la maternitatea din Botoşani, ca să afle adevărul.

Rareş şi Ianis n-au putut să-şi lustruiască ghetuţele aşa cum fac toţi copiii înainte să vină Moş Nicolae. Dar Moşul nu i-a uitat.

Pe lângă o grămadă de dulciuri şi jucării, Moş Nicolae le-a adus gemenilor un dar extrem de preţios. banii pentru operaţia care le va reda vederea.

Mii de oameni au fost impresionaţi de povestea lui Rareş şi a lui Ianis. Gemenii s-au născut prematur, la 32 de săptămâni. Erau sănătoşi, dar slăbiţi. Iar medicii i-au băgat în incubator. Au stat acolo 43 de zile, cu ochii în bătaia razelor puternice. Mama dă vina pe medicul neonatolog. Care nu a avut grijă de ei şi nu a cerut ajutorul unui specialist. Gemenii au fost duşi la oftalmolog când era prea târziu.

Medicul care a avut grijă de gemeni s-a pensionat între timp, iar Colegiul Medicilor, unde familia a făcut plângere pentru malpraxis, îl anchetează de un an şi jumătate. Ministrul Sănătăţii vrea acum să trimită o comisie de la Bucureşti.

În aceste momente părinţii se gândesc mai puţin la cei vinovaţi. Sunt fericiţi că Rareş şi Ianis vor avea şansa la o viaţă normală.

Gemenii aveau nevoie de 35 de mii de euro ca să plece în America, la operaţie. Rareş vede cu ochiul drept, dar are nevoie de operaţie la celălalt. Iar fratele lui, Ianis, nu a văzut niciodată lumina zilei.

Prin bunăvoinţa lor, cei doi fraţi vor fi vindecaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gemenii orbiţi de medici au fost salvaţi