Ghid pentru călătorii: bagajul de cală, bagajul de mână și bagajul auto
Urmează să pleci în concediu sau într-o călătorie de afaceri? O să zbori cu avionul sau o să mergi cu mașina personală? Indiferent cum o să călătorești și care sunt sunt motivele deplasării, am pregătit un ghid extrem de util pentru tine.
Urmează să pleci în concediu sau într-o călătorie de afaceri? O să zbori cu avionul sau o să mergi cu mașina personală? Indiferent cum o să călătorești și care sunt sunt motivele deplasării, am pregătit un ghid extrem de util pentru tine.
Parcurge-l și o descoperi informații prețioase despre bagajul de cală, bagajul de mână și bagajul auto.
Bagajul de cală: mai mult loc, dar și mai mulți bani
Bagajul de cală ar un mare avantaj: îți permite să iei la tine foarte multe lucruri. În funcție de compania aeriană cu care zbori, bagajul de cală poate să aibă o greutate mai mare sau mai mică. În anumite situații, greutatea bagajului de cală poate să depășească pragul de 30 de kilograme. Bagajul de cală este ideal nu doar dacă pentru că are o capacitate mare, ci și pentru că îți permite să transporți multe lichide, precum și obiecte ascuțite sau din metal.
Minusul bagajului de cală este că presupune să scoți mai mulți bani din buzunar. Suma pe care vei fi nevoit să o plătești depinde de compania aeriană, precum și de greutate sau de sezon. În cazul companiilor aeriene low cost, bagajul de cală se plătește separat față de bilet. Dacă ai posibilitatea și nu trebuie plătești mai mult pentru același zbor, optează pentru o companie de linie și nu pentru una low cost. O companie aeriană de linie îți oferă, spre deosebire de o companie aeriană low cost, servicii de călătorie mult mai bune.
Bagajul de mână: mai puțini bani, dar și mai puțin loc
Dacă nu ai nevoie de un bagaj de cală, atunci nu are rost să plătești în plus pentru un astfel de serviciu. Un bagaj de mână nu implică un efort financiar suplimentar din partea ta, atâta vreme cât se încadrează în limitele (dimensiuni și greutate) impuse de compania aeriană cu care călătorești. Limitele în ceea ce privește dimensiunea și greutatea bagajului de mână depind de compania aeriană cu care zbori. Prin urmare, înainte de fiecare călătorie pe care o faci cu avionul ar fi indicat să te informezi corect despre dimensiunea și greutatea permise în cazul bagajului de mână. De asemenea, fii atent la numărul bagajelor de mână. Unele companii aeriene îți permit să ai mai multe bagaje de mână decât altele.
Chiar dacă în bagajul de mână nu ai atât de mult spațiu de depozitare, dacă alegi această variantă ai mai multe avantaje, pe lângă costurile mai mici. Un alt avantaj ar fi că nu trebuie să cari o greutate mare. În plus, nu vei mai fi nevoit să-ți recuperezi bagajul la aterizarea avionului, așa cum este necesar în cazul unui bagaj de cală.
Bagajul auto: spațiu suficient, însă doar cu organizare
Ți-ai găsit cazare în Delta Dunării aici și o să pleci în concediu în mai puțin de două săptămâni? Vei merge cu mașina personală până în Tulcea, iar de acolo vei lua barca? Atunci, vei avea spațiu suficient pentru bagaje. Însă doar dacă te vei organiza foarte bine. Oricât de mare este portbagajul mașinii tale, acesta s-ar putea dovedi neîncăpător dacă nu așezi lucrurile perfect. Așadar, înainte să te apuci să bagi bagaje în portbagajul mașinii tale, este obligatoriu să-ți faci un plan. Respectivul plan ar fi bine să țină cont, printre altele, de următoarele amănunte: câte zile vei sta în concediu, cu cine mai mergi, de ce lucruri ai nevoie și cine o să care toate bagajele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰