Antena Meniu Search
x

Ghid de supraviețuire în pandemie, scris de un psiholog din Sibiu

Un psiholog din Sibiu a lansat un ghid prin care tinerii sunt învăţaţi cum să treacă mai uşor prin pandemie.

de Redactia Observator

la 31.10.2020, 12:23

Vezi și
  • Volumul cuprinde 500 de sfaturi pentru adolescenţi.
  • Conţine şi poveştile unor tineri despre cum traversează mai uşor perioada de restricţii.

Sfaturi de la adolescenţi... pentru adolescenţi. Toate adunate într-un volum cu 500 de gânduri bune. Este ideea unui psiholog pentru a-i ajuta pe tineri să treacă mai uşor peste restricţiile din această perioadă. L-a numit, simplu: un ghid de supravieţuire în pandemie.

Mihai Copăceanu, psiholog: Timp de şase luni am încercat să adun într-un manual un ghid util de supravieţuire în pandemie, modul în care tinerii pot face faţă acestui stres ridicat, modul în care ei se pot adapta.

Şi sănătatea mentală poate fi pusă în pericol de pandemia de COVID-19. Tulburările depresive, anxietatea, sentimentul de singurătate şi teama de boală sunt numai câteva dintre problemele de care tinerii... şi nu numai... se lovesc.

Tânără: În unele zile eram mai liniştită, în alte zile simţeam mai mult tristeţea şi lipsa apropierii umane.

Mihai Copăceanu, psiholog: Stres mult legat de şcoală, conflicte în familie, certuri.

Multe dintre acestea au dus la obiceiuri nesănătoase, spun specialiştii. De la fumat, până la consumul crescut de alimente. Totodată, timpul petrecut pe internet s-a mărit considerabil.

Tânăr: La mine a predominat singurătatea, stăteam în pat cu orele, toată ziua, stăteam şi mă uitam la aceleaşi postări, aceleai video-uri...

Însă izolarea i-a făcut pe tineri să îşi caute noi pasiuni, ori să facă mai mult sport. 

Mihai Copăceanu, psiholog: Unii dintre ei au muncit, au spus că şi-au renovat casa, alţii au spus că au desenat foarte mult.

Cartea este bazată pe un studiu în care au fost incluşi peste 1.200 de tineri. Arată în cel fel pandemia le-a afectat educaţia, relaţiile, alimentaţia, dar şi cum a indus comportamente de risc, precum consumul de alcool şi tutun.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ghid de supraviețuire în pandemie, scris de un psiholog din Sibiu