Ghiţă pleacă în străinătate. La pachet
Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul străinătăţii.
Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul străinătăţii.
Pachetele cu bunătăţi sunt încărcate în camioane şi trimise peste graniţe.
Mii de pachete aşteaptă să fie încarcate şi să ia drumul Europei. Cei care le vor primi vor fi mai aproape de casă, măcar cu gândul.
Pentru un pachet de până în zece kilograme, românii plătesc între 18 şi 20 de euro. Fiecare kilogram în plus este apoi taxat, în medie, cu 2 euro. Condiţia este ca alimentele să nu fie perisabile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰