Ghiţă pleacă în străinătate. La pachet
Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul străinătăţii.
- Cum putem verifica dacă puiul cumpărat din magazin este crescut natural. DETALII la Observator 12:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- O dronă, posibil de origini militare, s-a prăbuşit la 12 km de Brăila. Localnicii spun că ar fi scos un sunet ciudat înainte de prăbuşire
Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul străinătăţii.
Pachetele cu bunătăţi sunt încărcate în camioane şi trimise peste graniţe.
Mii de pachete aşteaptă să fie încarcate şi să ia drumul Europei. Cei care le vor primi vor fi mai aproape de casă, măcar cu gândul.
Pentru un pachet de până în zece kilograme, românii plătesc între 18 şi 20 de euro. Fiecare kilogram în plus este apoi taxat, în medie, cu 2 euro. Condiţia este ca alimentele să nu fie perisabile.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰