Antena Meniu Search
x

Ferma de unde oamenii îşi culeg singuri fructele şi legumele pe care le cumpără

Un model de afacere popular în Occident începe să prindă şi în România: grădinile de unde oamenii îşi culeg singuri fructele şi legumele pe care le cumpără. Astfel, clienţii au garanţia că produsele sunt 100% naturale, dar şi foarte gustoase, iar fermierii primesc o mână de ajutor.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 30.08.2020, 01:21

Vezi și
  • Ferma are un hectar şi a fost înfiinţată acum trei ani
  • Preţurile sunt similare cu cele din pieţele din oraş

În satul Dragșina, la mai puţin de 20 de kilometri de Timişoara, rutina cumpărăturilor se transformă într-o experienţă inedită. Mai ales în cazul orăşenilor obişnuiţi să-şi facă aprovizionarea doar din raft. Şi asta pentru că, aici, fiecare îşi culege singur din grădină fructele şi legumele.

Nicole Lupușor, clientă: Deja suntem clienţi fideli, ne ştim de câţiva ani şi am aflat anul trecut că au o fermă. E foarte frumos aici, oamenii se îngrijesc de plante, au un gust extraordinar toate.

Oana Vasilescu, clientă: Pe mine mă ajută foarte mult să mă deconectez de telefon, de laptop, de trafic, de toată nebunia din oraş. Mă relaxează foarte mult şi vin aici de fiecare dată când am ocazia.

Oana are programare în fiecare săptămână la cumpărături.

Iulia Dumitrașcu, reporter Observator: Cum este gustul celor de aici?

Oana Vasilescu, clientă: Diferit faţă de ce găsim şi-n piaţă şi-n supermarketuri. E cu totul şi cu totul altceva. Ei folosesc doar îngrăşământ natural şi se simte în fiecare bucăţică.

De existenţa fermei, mulţi timişoreni au aflat de pe Facebook. În jur de 20 de oameni vin să-şi culeagă propriul coş de fructe şi legume. Pentru cei care nu au timp să ajungă, proprietarii fac livrări.

Angi Morar, proprietara fermei: E o pasiune, nu e o idee de afacere. E o pasiune, o plăcere şi o bucurie. Bucuria de pe feţele oamenilor, faptul că vin cu copiii, faptul că se simt bine o oră sau o după-amiază ne însufleţeşte.

Ferma are un hectar şi a fost înfiinţată acum trei ani.

Angi Morar, proprietara fermei: Prima dată am plantat un tei şi am făcut un sens giratoriu în jurul căruia să ne putem învârti cu maşina să intrăm şi să ieşim. A fost ceva spontan. E totul ceva spontan şi primele lucruri pe care le-am pus au fost non-profitabile.

Preţurile sunt similare cu cele din pieţele din oraş. Astfel pentru un coş cu vinete, morcovi, ardei, ceapă, roșii, zmeură sau porumb, oamenii plătesc în jur de 60 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ferma de unde oamenii îşi culeg singuri fructele şi legumele pe care le cumpără