Antena Meniu Search
x

Serbia și-a deschis granițele pentru turiștii străini, fără testare de coronavirus și carantină

Nu doar grecii şi bulgarii, dar şi sârbii ne vor banii pe care-i pregătim pentru vacanțe. Fără testare și fără carantină, oricine poate intra, de astăzi, și în Serbia.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 22:12

Vezi și
  • Bulgaria oferă discounturi generoase pentru turiști.
  • Italia caută să-și reducă și ea pierderile din turism.

În Bulgaria şi Grecia, destinaţii unde românii cheltuie mai mult decât în ţară, pregătirile sunt cum nu au fost vreodată. 

Numai ca să aibă turişti români, bulgarii au decis să facă discounturi generoase. 

Pe aeroportul din Serbia, atmosfera revine, ușor-ușor, la normal. Air Serbia și-a reluat zborurile după relaxarea restricțiilor. Măsurile de protecție impuse rămân stricte. Măștile, vizierele și mănușile fac parte din noua normalitate. 

Francois Berisot, CEO Aeroport Nikola Tesla, Belgrad: Este o zi minunată pentru noi. Așteptam această zi de foarte mult timp, de peste două luni, sunt recunoscător că ne aflăm aici, cu toții, în această dimineață. 

Şi prin punctele de frontieră terestră se circulă ca înainte. Se intră fără permis special sau test de coronavirus. Un fluturaș înmânat de poliția de frontieră îi avertizează, totuși, pe oameni că pe teritoriul țării virusul este încă activ și cum se pot proteja. 

Veşti bune pentru români şi din Grecia. 

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: Sezonul turistic va începe pe 15 iunie, data la care se pot redeschide hotelurile. Iar de pe 1 iulie se vor relua zborurile internaționale directe către destinațiile noastre turistice.

Numai turiștii care provin din țări cu rate mică de infectare vor fi primiți. Fără certificat de sănătate, iar testarea se va face aleatoriu. Printre ei şi românii. 

Italia a anunțat că va deschide granițele tuturor europenilor care vor să îi treacă pragul de pe 3 iunie. Cu aproape o lună înainte ca zborurile internaționale să fie reluate. 

Bernabò Bocca: Estimăm pierderi de 17 miliarde de euro până la sfârșitul anului, în termeni de turism. Dar important este ce se va întâmpla în viitor. Dacă se vor redeschide hotelurile din iunie, iar turiștii vor reveni în Italia, vom putea să limităm aceste pierderi. 

Bulgaria îşi primeşte oaspeţii de la mijlocul lunii viitoare. Cu un plan bine pus la punct, ca să recupereze timpul pierdut. Cel puțin 15 plaje de la malul Mării Negre vor oferi umbrele și șezlonguri gratuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Serbia și-a deschis granițele pentru turiștii străini, fără testare de coronavirus și carantină