Antena Meniu Search
x

Video Greșeala părinților care îi pune în pericol pe copii. Cei mai mulți nu ar raporta poliției conținutul problematic primit de cei mici pe internet

Copiii stau mult şi nesupravegheaţi pe Internet. Trei sferturi dintre ei s-au confruntat cel puţin o dată cu o ameninţare cibernetică. Sunt rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu recent care scoate la iveală o realitate pe care puţini o recunosc: părinţii nu stabilesc limite şi nu verifică activitatea copiilor în online. 

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 20:05

Vezi și

81% dintre copii intră zilnic online, iar 45% petrec mai mult de trei ore pe Internet in fiecare zi. 

Ce fac? Vizionează clipuri video, se joacă sau stau pe rețelele sociale, unde amenințările cibernetice sunt extrem de frecvente. 

În acest context, trei sferturi dintre copiii care petrec timp în mediul online s-au confruntat cel puțin o dată cu o amenințare cibernetică. Cele mai multe incidente rămân, din păcate, nedezvăluite de minori.

Iar datele arată că, din păcate, şi părintii lor ar proceda la fel. Doar 41% dintre părinți ar raporta poliției conținutul problematic primit de copiii lor și doar 34% ar transmite mai departe la școală. Mai grav, spun specialiştii, este că 20% dintre părinți verifică activitatea online a celor mici doar o dată la un an sau chiar mai puţin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Greșeala părinților care îi pune în pericol pe copii. Cei mai mulți nu ar raporta poliției conținutul problematic primit de cei mici pe internet