Antena Meniu Search
x

Tânăra activistă Greta Thunberg a primit susținerea președintei Adunării Generale a ONU

La mai puţin 48 de ore după ce a traversat Atlanticul la bordul unei ambarcaţiuni non-poluante, Greta Thunberg a participat la primul protest pe teritoriu american.

de Redactia Observator

la 31.08.2019, 11:14

Vezi și

La mai puţin 48 de ore după ce a traversat Atlanticul la bordul unei ambarcaţiuni non-poluante, Greta Thunberg a participat la primul protest pe teritoriu american.

Activista suedeză în vârstă de 16 ani s-a alăturat manifestaţiei pentru combaterea schimbărilor climatice care a avut loc în faţa sediului ONU din New York. Ulterior, ea a fost invitată să participe la o întâlnire neprogramată cu liderul Adunării Generale a ONU.

Greta Thunberg a primit susținerea preşedintei Adunării Generale a ONU

Sute de adolescenţi s-au prezentat în faţa sediului ONU pentru a-şi face vocile auzite în lumea întreagă. Tinerii îngrijoraţi pentru viitorul lor şi al planetei s-au strâns în număr mare atât pentru a lupta pentru combaterea schimbărilor cliamtice, cât şi pentru a o vedea în persoană pe cea care a inspirat această mişcare globală.

"Ne aflăm aici, în faţa sediului Naţiunilor Unite şi o avem alături de noi pe Greta Thunberg. Bună, Greta!", au strigat tinerii.

Suedeza în vârstă de 16 ani, a cărei figură este recunoscută acum de lumea întreagă, a participat la demonstraţia pe care o consideră doar un antrenament înaintea de protestul de amploare anunţat pentru 20 septembrie în faţa sediului ONU.

Timp de aproximativ 10 minute, Greta, însoţită de alţi doi militanţi pentru mediu din Statele Unite şi Mexic, a pătruns chiar în clădirea Naţiunilor Unite unde preşedinta Adunării Generale, ecuadoriana Maria Fernanda Espinosa, a invitat-o la o întrevedere spontană.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedinta Adunării Generale şi-a luat angajamentul în faţa activiştilor că le va susţine cauza în faţa liderilor mondiali. Summitul ONU privind clima va avea loc pe 23 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tânăra activistă Greta Thunberg a primit susținerea președintei Adunării Generale a ONU