Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gripă în România. Al patrulea deces a fost înregistrat la Iaşi

Al patrulea deces de gripă în România din această iarnă a fost înregistrat la Iaşi, unde un bărbat de 40 de ani a murit din cauza virusului gripal.

de Redactia Observator

la 26.01.2018 , 10:03

Al patrulea deces de gripă în România din această iarnă a fost înregistrat la Iaşi, unde un bărbat de 40 de ani a murit din cauza virusului gripal.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului gripal, fiind al patrulea deces de gripă în România din acest sezon rece.

Conform informaţiilor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, bărbatul în vârstă de 40 de ani care a murit din cauza gripei suferea şi de alte afecţiuni şi nu era vaccinat antigripal.

Articolul continuă după reclamă

Gripă în România, patru decese înregistrate în ţară

Pe acelaşi subiect

Este al patrulea deces provocat de gripă în România şi înregistrat în acest sezon, primele trei victime fiind o femeie din Bucureşti, un adolescent din judeţul Sălaj şi o femeie din judeţul Botoşani.

Primul deces de gripă în România a fost o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti. Femeia nu era vaccinată împotriva virusului gripal,  a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Al doilea deces de gripă în România s-a înregistrat la un adolescent în vârstă de 15 ani din Sălaj, la rândul său nevaccinat anti-gripal. Cea de-a treia persoană decedată de gripă în România este o femeie în vârstă de 40 de ani, care s-a la Spitalul de Boli Infecţioase din Botoşani. DSP Botoşani a precizat că nici această victimă nu era vaccinată anti-gripal.

În săptămâna 15 - 21 ianuarie, la nivel naţional s-au înregistrat 128 de cazuri de gripă în România, potivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri de gripă în România - 37 - s-au înregistrat în Bucureşti, urmat de Constanţa. 26 de cazuri de gripă confirmate în această iarnă. În Bihor au fost patru cazuri de gripă, câte două cazuri s-au înregistrat în Dâmboviţa şi în Botoşani, iar câte un caz de gripă s-a înregistrat în judeţele Dolj, Mureş, Timiş, Sălaj, Sibiu şi Ilfov.

Până în 21 ianuarie, fuseseră vaccinaţi antigripal 771.573 de oameni.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri sociale » Gripă în România. Al patrulea deces a fost înregistrat la Iaşi