Antena Meniu Search
x

Video Groapa de gunoi care deserveşte Braşovul se va umple la capacitate maximă în câteva zile

Vorbim de trei celule. O a patra, care este acum goală, nu poate fi folosită, pentru că nu are aviz de la Garda de Mediu. Termenul limită pentru avizare este 12 februarie. Autorităţile locale se tem că documentele nu vor fi semnate la timp şi nu vor avea unde să mai depoziteze deşeurile.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.02.2021, 10:51

Vezi și

Groapa de gunoi, aproape plină

Depozitul de deșeuri este construit la aproximativ patru kilometri de Brașov, în partea de nord est a orașului. Aici ajunge gunoiul din tot județul. Două dintre celulele în care sunt depozitate resturile sunt deja pline şi acoperite, iar a treia este aproape de capacitatea maximă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Suntem pe așa numita celulă numărul trei, zona care se apropie de capacitatea maximă de umplere. Chiar alături este construită celula numărul patru, zona în care sunt așteptate primele camioane care vor descărca aici deșeuri"

Societatea care administrează depozitul are însă nevoie de două documente: acord de mediu și autorizație integrată de mediu, în forma revizuită.

Mircea Paraschiv, comisar șef Garda Națională de Mediu, Comisariatul Brașov: "Celula patru nu va putea fi folosită decât numai după ce va fi autorizată de Agenția de Protecție a Mediului, având toate documentele și toate avizele necesare unei funcționări corecte"

Documentele necesare mai întârzie

Ambele documente necesare depind de Agenția de Protecție a Mediului. Deschiderea celulei patru a fost subiectul unei dezbateri publice, așa cum cere legea. Agenția de Protecție a Mediului așteaptă acum, de la instituțiile abilitate și de la administratorul depozitului răspunsuri la întrebările cetăţenilor, apoi va emite documentele necesare.

Elena Bucur, purtător de cuvânt Agenția de Protecție a Mediului Brașov: "Cât timp va mai putea să dureze procedura? În funcție de răspunsurile pe care le vom primi. S-a dat un termen, din câte îmi amintesc, până în 12 februarie, pentru obținerea acestor răspunsuri"

Până vin actele administratorii gropii de gunoi înghesuie deşeurile în celula şi aşa plină.

Marcela Predescu, administrator societate: "Gradul de umplere este undeva la 92 la sută. Am înțeles. Restul de opt la sută? Restul de opt la sută, în funcție de condițiile meteo, în funcție de cantitatea de deșeuri ce se va depozita, în zilele următoare"

Zilnic, ajung la groapa de gunoi aproximativ 500 tone de deșeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Groapa de gunoi care deserveşte Braşovul se va umple la capacitate maximă în câteva zile