Antena Meniu Search
x

Tone de gunoaie, strânse de pe Lacul Bicaz. Autoritățile au pornit o amplă campanie de ecologizare

Imaginile terifiante cu gunoaiele de pe Lacul Bicaz vor deveni istorie. Cel puţin asta promit autorităţile, care au demarat o amplă campanie de ecologizare acolo. În paralel, zeci de voluntari au mers pe malul Jiului, în Gorj, să-l cureţe de gunoaie după fotografiile care au apărut pe Internet.

Vezi și

Imaginile terifiante cu gunoaiele de pe Lacul Bicaz vor deveni istorie. Cel puţin asta promit autorităţile, care au demarat o amplă campanie de ecologizare acolo. În paralel, zeci de voluntari au mers pe malul Jiului, în Gorj, să-l cureţe de gunoaie după fotografiile care au apărut pe Internet. Împreună cu pompierii şi salvamontiştii, aceştia au strâns zeci tone de deşeuri.

Pe lacul Izvorul Muntelui imaginea este cumplită. După viiturile puternice, pe lac s-au adunat grămezi impresionante de peturi, lemne şi resturi menajere.

Încă de la primele ore ale dimineţii zeci de oameni s-au pus pe treabă. Au încercuit peturile care pluteau pe apa lacului cu buşteni şi au început să-i încarce în saci. Situaţia este foarte gravă, o recunosc chiar autorităţile, care speră că termine ecologizarea zonei până la jumătatea lui august.

O acţiune similară a avut loc şi pe malul Jiului, în Gorj. Zeci de voluntari, pompieri şi salvamontişti au participat la ecologizare la iniţiativa unui localnic din Târgu Jiu pe o reţea de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tone de gunoaie, strânse de pe Lacul Bicaz. Autoritățile au pornit o amplă campanie de ecologizare