Antena Meniu Search
x

Gustarile de la colt de strada ne pot trimite la spital! Gogosile, micii si pateurile sunt extrem de periculoase pe timp de canicula

Cine isi potoleste foamea repede cu un mic sau o gogoasa, risca sa ajunga la fel de rapid la spital. Din pricina caldurii, carnea tocata, ouale si laptele pot deveni periculoase

Vezi și

Micii, strudelul sau covrigii cu cascaval. Sunt gustarile rapide, din strada. Vara, insa, tot la fel de rapid ne pot trimite la spital.

Micii din carne tocata, tinuti in caldura, sunt adevarate bombe cu bacterii. Mai ales daca cei care ii prepara nu sunt chiar la zi cu igiena.

La o simpla privire, constatam ca nu e chiar totul in regula. Bucatarul atinge carnea tocata cu mana goala, fara manusi. O cale sigura catre infestare. "E posibil sa se contamineze pe masura ce sunt preparate, de la cei care manipuleaza alimentele respective", a spus un medic infectionist.

La fel de periculoase sunt si produsele de patiserie. Mai ales cele cu branza sau oua. De vina sunt temperaturile ridicate si conditiile in care sunt pastrate: in galantare incinse, la soare. "In aceste alimente se pot multiplica germeni care pot determina afectiuni destul de neplacute cum e toxiinfectia stafilococica, infectia cu salmonela sau alte infectii digestive. Varsaturi, diaree, cu deshidratare, care necesita in cele mai multe cazuri spitalizarea", a spus medicul.

Carnea tocata, laptele si ouale sunt cele mai "sensibile" alimente, vara. In branzeturile sarate se pot dezvolta stafilococi, in timp ce produsele de patiserie pot fi infestate cu bacteria E-coli. In locul acestor alimente, medicii ne recomanda fructele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Gustarile de la colt de strada ne pot trimite la spital! Gogosile, micii si pateurile sunt extrem de periculoase pe timp de canicula