Antena Meniu Search
x

Guvernul Grindeanu a promis 1600 de lei pentru fiecare copil fără posibilități

Guvernul Grindeanu mai are o mare problemă de rezolvat! Să acorde bani familiilor sărace, astfel încât copiii să poată merge la şcoală. În ţară, există nenumărate de cazuri de abandon şcolar cauzate de lipsa unor venituri decente.

Vezi și

Guvernul Grindeanu mai are o mare problemă de rezolvat! Să acorde bani familiilor sărace, astfel încât copiii să poată merge la şcoală. În ţară, există nenumărate de cazuri de abandon şcolar cauzate de lipsa unor venituri decente.

-Ne descurcăm foarte greu. Din alocaţia copiilor şi cu ce ne mai ajută vecinii.

Femeia are patru copii şi trebuie să se descurce singură, după ce soţul ei a plecat la munca în Anglia. De aproape jumătate de an nu le-a mai trimis niciun ban. Din această cauză şi fiul cel mare, de 17 ani, a renunţat la şcoală.

-Trebuia să meargă la cluj, trebuia să facă naveta, trebuia transport pe autobuz, am încercat să fac tot posibilul să-l trimit, dar nu s-a putut.

Pe acelaşi subiect

Banii promişi de Guvern ar fi un ajutor nepreţuit pentru cei cinci. Trăiesc din 360 de lei pe lună, iar copiii vor să meargă la şcoală. Mai ales cel mare, care a învăţat că e greu fără studii. Acum munceşte prin sat ca să-şi ajute fraţii.

Diana, are 6 ani şi e în clasa pregătitoare, Gabi, băiatul de 8 ani, e în clasa a doua, iar Corneliu are 12 ani şi e în clasa a cincea. Deocamdată sunt la şcoala din Roşieni. 

-Fără şcoală n-ai... N-ai unde te angaja, n-ai niciun viitor. Şi e spre binele lor să mergă mai departe la şcoală, să înveţe şi să-şi facă un viitor. Să-şi facă un rost în viaţă. Că aicea, la ţară, e greu, n-ai nicio posibilitate.

În localiatea aflată la 50 de km de Cluj sunt şi alte familii pentru care şcolarizarea copiilor e foarte importantă. 

-La copii le trebuie multe. Şi venit nu prea avem. Eu nu lucrez şi el mai merge cu ziua, cum poate.

-Fără educaţie în ziua de azi... Mă uit la mine. Am numai câteva clase şi e greu. N-o să stea la coada vacii ca mine.

Oamenii se întreabă, acum, când va intra în vigoare ajutorul financiar promis de secretarul de stat în Educație, Liviu Pop. Mai ales că acesta a declarat că măsura este cuprinsă în programul PSD pentru guvernare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Guvernul Grindeanu a promis 1600 de lei pentru fiecare copil fără posibilități