Antena Meniu Search
x

Guvernul oferă măști gratuite persoanelor defavorizate

Peste două milioane de persoane, din categoriile defavorizate, vor primi gratuit măşti de protecţie, iar pentru fiecare român cu venituri mici vor fi acordate 50 de măşti. Iar asistenţii sociali vor beneficia de un stimulent de risc. Toate acestea lucruri au fost adoptate, seara trecută, printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 10:44

Vezi și
  • Pensionarii cu venituri mici, printre beneficiari
  • Fond de 100 de milioane de euro pentru fermieri

NELU TĂTARU, ministrul Sănătăţii - Am adoptat în şedinţa de guvern, o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică, autorităţilor locale, necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanelor defavorizate.

Persoanele cu un venit minim garantat, pensionarii cu pensii de până la 704 lei sau persoanele încadrate cu grad de handicap şi cu venit doar din ajutorul social pot beneficia de acest ajutor. În total 2 milioane 300 de oameni.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătăţii - Se acordă un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni. Masca este un element important în această perioadă, menţionând că ele sunt obligatorii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locurile de muncă.

Prin ajutorul fondurile europene persoanele vârstince vor primi pachete alimentare, dar şi de igienă personală.

Asistenţii sociali vor primi un stimulent de risc.

IOAN-MARCEL BOLOŞ, ministrul Fondurilor EuropeneGuvernul României a aprobat pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul persoanelor vârstnice, este vorba de 38 de mii de asistenţi sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1150 de lei.

O altă măsură, una chiar fără precedent, este alocarea unui fond de 100 de miloane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte pentru infrastructură, cu opt luni înainte de perioada programată. Guvernul vine şi în sprijinul fermierilor.

ADRIAN OROS, ministrul Agriculturii - Fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85% din valoarea suvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda ROBOR fiind de plus maxim 2%.

Totodată, se prelungeşte termenul de depunere al cererilor unice de plată până la 15 iunie. De acestea pot beneficia peste 850 de mii de persoane, pentru o suprafaţă de peste nouă milioane de hectare. După susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, a venit şi rândul companiilor mari să fie sprijinite.

IONEL DANCĂ, purtător de cuvânt al Guvernului A fost dezbătut în primă lectură un memorandum privind schema de spirjin de garantare a creditelor pentru companiile mari după modelul IMM Invest. Pot beneficia de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi capital de lucru de până la 80% şi dobândă subvenţionată de până la 50%.

Seara trecută, tot în cadrul şedinţei de Guvern, a fost numit şi noul prefect al Capitalei - Cojanu Gheorghe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Guvernul oferă măști gratuite persoanelor defavorizate