Antena Meniu Search
x

Guvernul vrea ca în următorii cinci ani bucureştenii să circule pe o nouă linie de metrou

După dezamăgirea metroului din Drumul Taberei, Guvernul încearcă să se revanşeze cu o promisiune: bucureştenii vor avea în următorii 5 ani o nouă linie de metrou. Va fi unul dintre cele mai lungi trasee subterane din Capitală.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 04.11.2020, 22:54

Vezi și
  • 13 staţii de metrou şi un traseu de 12 kilometri.
  • Totul construit în doar 5 ani.

În plus, vor fi cumpărate şi 15 noi garnituri. Deşi proiectul arată bine pe hârtie, oamenii care lucrează la metrou ne aduc cu picioarele pe pământ: nu este nicio şansă ca linia să fie gata la data promisă.

13 staţii de metrou şi un traseu de 12 kilometri. Totul construit în doar 5 ani. Este promisiunea SF făcută de Guvern care vrea să lege cea mai mare gară din România de sudul Bucureştiului. 

Noua linie va trece pe lângă Piaţa Victoriei, Parcul Izvor şi va ajunge până în cartierul 13 septembrie. De aici, metroul se îndreaptă spre sudul Capitalei, iar pe Şoseaua Olteniţei se va intersecta cu magistrala 2. Linia se încheie chiar la limita cu judeţul Ilfov.

Ion Rădoi, Metrorex: Ar însemna să ajungă ruginite până se va da această magistrală în funcţiune. Eu probabil o să ies la pensie de mult timp la vremea respectivă. 

Ministerul Dezvoltării o să avizeze mâine studiul de fezabilitate pentru noua linie de metrou, iar mai apoi se poate semna contractul de finanţare pentru a începe proiectarea şi construcţia. Toţi banii, 8,5 miliarde de lei vor veni de la bugetul statului. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Guvernul vrea ca în următorii cinci ani bucureştenii să circule pe o nouă linie de metrou