Antena Meniu Search
x

Habar nu aveai! Acestea sunt alimentele care pot fi consumate chiar şi după data de expirare

Deşi nu mulţi ştiau, există alimente care pot fi consumate în ciuda faptului că termenul de garanţie a expirat, nepunându-vă sănătatea în pericol

Deşi nu mulţi ştiau, există alimente care pot fi consumate în ciuda faptului că termenul de garanţie a expirat, nepunându-vă sănătatea în pericol

Dan Cluderay, deţinătorul "Approved Foods", un magazin din Marea Britanie care vinde alimente care au depăşit termenul de valabilitate, spune că nu întotdeauna acestea ne pot pune în pericol sănătatea.

Motivul pentru care magazinele imprimă data de expirare tine de regulile interne ale fiecărei ţări în parte. Iată ce produse pot fi consumate după data de expirare:

1. Chipsuri Sarea este un conservant în sine şi ajută la păstrarea lor proaspete mai mult timp.

2. Ciocolată Zahărul ajută la păstrarea produsului în parametri siguri de consum, timp îndelungat.

3. Ketchup Condimentele, precum ketchup-ul, rezistă până la un an dacă sunt depozitate în locuri uscate şi răcoroase sau în frigider.

4. Iaurt Iaurtul poate rezista şi până la şase săptămâni după data de expirare, dacă este depozitat corespunzător.

5. Brânză tare Multe brânzeturi sunt oricum cu mucegai sau acoperite cu mucegai, aşa că cele care fac parte din acest sortiment pot fi consumate timp de câteva săptămâni după ce au expirat, de la caz la caz. De evitat este brânza moale, precum brie sau camembert, potrivit Adevărul.ro.

6. Ouă Dacă este pus într-un bol cu apă şi pluteşte, probabil în interiorul lui s-au dezvoltat bacterii şi nu este recomandat să îl consumaţi. Dacă se scufundă, poate fi gătit în siguranţă. Potrivit cercetătoarei Danei Gunders, ouăle pot rezista până la trei sau cinci săptămâni dacă sunt depozitate la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius şi nu sunt spălate, pentru a-şi păstra intact stratul protector de la suprafaţa cojii.

7. Pâine Dacă pâinea s-a uscat, dar nu este mucegăit, poate fi înmuiată cu ajutorul cuptorului cu microunde. Asiguraţi-vă, însă, că nu are mucegai. Asiguraţi-vă, însă, că nu are mucegai. Pâinea poate fi păstrată în frigider, pentru a rezista o perioadă mai lungă.

8. Orez Orezul poate rezista proaspăt luni sau chiar ani de zile. De exemplu, orezul alb rezistă până la 4-5 ani după data de expirare dacă este păstrat în cămară (loc uscat şi răcoros), în timp ce orezul brun rezistă până la 6-8 luni în aceleaşi condiţii şi până la 8-12 luni dacă este păstrat în frigider.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Habar nu aveai! Acestea sunt alimentele care pot fi consumate chiar şi după data de expirare