Antena Meniu Search
x

Hackerii de conturi bancare au început să fure date şi prin POS-uri falsificate de ei! (VIDEO)

Comercializează aparatele care citesc cardurile bancare şi stochează datele personale ale clienţilor, după care le clonează cardurile. Există câteva lucruri la care trebuie să fim atenţi pentru a nu pica în plasa lor.

Vezi și

Comercializează aparatele care citesc cardurile bancare şi stochează datele personale ale clienţilor, după care le clonează cardurile. Există câteva lucruri la care trebuie să fim atenţi pentru a nu pica în plasa lor.

Cu ajutorul cititoarelor de carduri, hackerii pot copia datele imediat după ce clientul a făcut prima tranzacţie printr-un POS piratat. 

Faţă de un POS-ul falsificat, într-unul autentic, cardul intră doar pe jumătate în dispozitiv. Tastele sunt bine conturate, totul este sigilat, iar un beculeţ verde se aprinde intermitent.

Într-un POS fals, cardul trebuie introdus în totalitate pentru a fi citit şi nu este inscripiţionată denumirea băncii la care este conectat. 

De asemenea, este indicat ca acel card pe care îl folosiţi des la cumpărături să aibă un sold mai mic.

Pentru o mai bună securitate a contului bancar puteţi să vă luaţi câteva măsuri de precauţie. Activaţi-vă aplicaţia de sms banking şi de fiecare dată când veţi face o tranzacţie veţi primi un mesaj pe telefonul mobil.

Şi dacă nu este sufiecient, mergeţi la bancă şi cereţi reprezentanţilor să stabiliţi un plafon lunar de cheltuieli. 

Pentru plăţile online este important să verificaţi dacă pagina de internet are prefixul "https".

Este o modalitate prin care vânzătorul ne asigură că datele noastre personale sunt în siguranţă. De asemnea, puteţi cere băncii să setaţi opţiunea 3D secure.

Astfel, la fiecare tranzacţie veţi introduce o parolă suplimentară pentru a confirma plata. 

Aproape toate băncile oferă în preţul administrării cardului şi o asigurare prin care clientul este despăgubit în caz de furt cu sume curpinse între 500 şi 7.500 de euro pe an.

Anul trecut, autorităţile au descoperit 66 de cazuri de falsificare de titluri de credit sau intrumente de plată.

Rata furturilor de date personale sau clonare de carduri este foarte mare si in Romania. Atat Atm-urile cat si Pos-urilor pot fi extrem de periculoase atunci cand introducem cardul si scoatem bani. Sunt insa cateva trucuri prin care putem sa recunoastem un POS fals.

De exemplu, in cele ele originale cardul intra doar pe un sfert si este suficient , in schimb in cele falsificate cardul este introdus mai mult de trei sferturi.

Cel original este mai mic si are butoanele inscriptionate clar, in timp ce fake-urile sunt mai sterse.

Exista si cateva metode prin care ne putem lua masuri de precautie. Trebuie sa ne activam sistemul prin sms. In cazul in care cardul este clonat si folosit de alcineva, cumparturile facute sau tranzactiile vor fi notificate prin sms.

Este bine sa fim la curent cu faptul ca unele banci chiar au sisteme de asigurare a cardurilor si in cazul de furt, clientii sunt despagubiti.

De asemenea, exista si anumite programe prin care putem sa ne limitam fondul pe care il putem folosi si asa hotii nu pot sa aiba acces la o suma mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Hackerii de conturi bancare au început să fure date şi prin POS-uri falsificate de ei! (VIDEO)