Antena Meniu Search
x
LIVE

Specialiştii ne recomandă ca hainele pe care nu le purtăm să le vindem pe internet

De la un an la altul, cumpărăm tot mai multe haine. Uneori rochiile sau cămăşile sunt aşezate în dulap şi uitate acolo cu eticheta pe ele. Abia când dressingul devine neîncăpător, cei mai mulţi realizează că achiziţia a fost un moft şi o risipă de bani.

De Redactia Observator la 11.10.2019, 21:20
Vezi și

De la un an la altul, cumpărăm tot mai multe haine. Uneori rochiile sau cămăşile sunt aşezate în dulap şi uitate acolo cu eticheta pe ele. Abia când dressingul devine neîncăpător, cei mai mulţi realizează că achiziţia a fost un moft şi o risipă de bani. Platformele sociale vin cu o soluţie: comunităţi unde putem scăpa de hainele nefolositoare şi unde putem recupera măcar o parte din bani.

La fel ca organismul nostru şi garderoba ar trebui să treacă periodic printr-o cură de "detoxifiere".

Specialiştii spun că ar trebui să respectăm o regulă simplă când ne sortăm hainele.

Hainele demodate sau care nu ne mai plac ocupă inutil locul în şifonier. 

Coşmarul fiecăruia dintre noi este să ne cumpărăm un lucru care în magazin ne place foarte mult, iar când ajungem acasă, brusc, nu ne mai place sau poate îl purtăm suficient de mult, iar apoi ne plictisim de el. Bani irosiţi şi timp pierdut. Online-ul are acum însă soluţia.

Au apărut tot mai multe site uri şi pagini de Facebook unde hainele purtate se pot vinde sau dona. 

În doar câteva luni, Alice şi Claudia au reuşit să adune în comunitea online "Nu mai port" peste 16 mii de români. 

Alice Smarada, fondator platformă Nu mai port: Avem nişte criterii şi atunci încercăm să nu ne abatem de la ele. Sunt nişte reguli de bun simţ

Claudia Penda, fondator platformă Nu mai port: Un produs pe care l-ai cumpărat este la fel ca o maşină. Şi-a pierdut din valoare, nu poţi să ai pretenţia să îl vinzi la acelaşi preţ! Fetele nu numai că îşi vând hainele, se împrietenesc, ceea ce este minunat

Adriana are un magazin şi un site unde oricine poate vinde haine de la designeri sau firme mari pe care nu le mai poartă. Unele, de la mii de euro, se vând cu doar câteva sute de lei. 

Adriana Ancuţa, platforma Garderoba infinită: Şi-au cumpărat gândindu-se că o să slăbească într-o lună şi nu s-a întâmplat. Au cumpărat mai mult gândindu-se că o să returneze

Există însă şi un risc când intri pe site: în loc să vinzi, să cumperi. 

Studiile arată că românii cheltuie aproximativ 8% din venitul lunar pe haine şi încălţăminte. Mai mult decât pentru sănătate, cultură sau educaţie. 

Adriana, platforma Garderoba infinită: Am citit un studiu care spunea că noi, femeile, cumpărăm mai mult decât acum zece ani. Şi, paradoxal, purtăm jumătate din ceea ce cumpărăm 

Şi Gina Pistol recunoaşte că-i este greu să reziste tentaţiilor din magazine

Gina Pistol: Am dat foarte multe haine. Saci. Stăteam şi mă uitam la şapte saci şi ziceam: Doamne, cum au intrat toate hainele astea în dulap?

Schimbarea sezonului, când înlocuim hainele de vară, cu cele de iarnă, poate fi ocazia perfectă pentru curăţenia în garderobă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Specialiştii ne recomandă ca hainele pe care nu le purtăm să le vindem pe internet