Antena Meniu Search
x

Două hale din București au ars ore întregi, înregistrându-se o mare degajare de fum (Video)

A fost alertă în Bucureşti, acolo unde două depozite au ars ore întregi. Peste o sută de pompieri au încercat să stingă incendiul care s-ar fi putut extinde din cauza vântului. Fumul dens i-a făcut pe oameni să se sperie şi să iasă din casă, mai ales că pompierii au trimis şi un mesaj de avertizare în care le spuneau să ocolească sudul Capitalei.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 01.06.2020, 22:52

Vezi și
  • Bucureștenii au fost avertizați prin Ro-Alert de producerea incendiului.
  • Peste o sută de pompieri au intervenit pentru a lichida incendiul din București.

Fumul dens a învăluit seara trecută toate cartierele din sudul Capitalei. Două hale în care erau ambalate produse din peşte s-au făcut scrum în câteva minute. Depozitele erau pline cu obiecte din plastic, care au ars ca o torţă. 

A fost una dintre cele mai dificile misiuni pe care le-au avut pompierii în ultimele luni. În plus, exista pericolul ca, din cauza vântului, incendiul să se extindă la casele din jur.

Bogdan Toma, ISU București-Ilfov: Sunt 24 de autospeciale de stingere, trei autoscări cu care se încearcă lichidarea incendiului de deasupra, trei ambulanțe SMURD și patru autospeciale pentru descarcerare. A existat acest pericol. Structura halelor este de tip metalic și din cauza temperaturii foarte mari se pot prăbuși. Au fost găsite și mai multe butelii cu substanțe inflamabile care au fost scoase din zona incendiată.

Gheorghe Cojanu, prefect București: Personalul s-a autoevacuat și chiar cetățenii din zonă care au fost afectați de fum au părăsit locuințele și s-au retras într-o zonă de siguranță. 

Bucureştenii au fost avertizaţi prin mesaj RO-ALERT să evite zona pentru că fumul poate fi periculos. Inspectorii Gărzii de mediu au făcut măsurători şi au stabilit că limitele de poluare nu sunt depăşite. 

Bulevardul Metalurgiei a fost blocat mai bine de două ore și asta pentru că în zonă sunt foarte multe locuințe, iar pompierii vor ca oamenii să nu se apropie de flăcări. 

Specialiştii încearcă să afle cauza incendiului. Din primele verificări, flăcările ar fi izbucnit după un scurtcircuit la un utilaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Două hale din București au ars ore întregi, înregistrându-se o mare degajare de fum (Video)