Antena Meniu Search
x

Haos la înscrierile la grădiniţă

Ministerul Educaţiei a uitat că Paştele cade anul acesta de Paşte şi i-a pus pe părinţi degeaba pe drumuri. Teoretic, azi începeau înscrierile la grădiniţă. Practic, în Vinerea Mare mai marii din Educaţie au schimbat calendarul de înscrieri, dar nu s-au grăbit să anunţe pe nimeni.

Vezi și

 Ba mai mult, au sporit haosul după ce au decis să facă şi înscrierea preşcolarilor pe calculator. Un haos pe care, cu o cameră ascunsă, reporterii Oservator l-au văzut în toată splendoarea lui.

Regula de la vârful Ministerului Educaţiei - Întârzierea - se aplică şi în grădiniţe. Directoarea a întârziat la serviciu, şefii ei cu înscrierile. Iniţial, copiii care sunt deja la grădiniţă ar fi trebuit reînscrişi până în Joia Mare, pe 17 aprilie. Acum, perioada este prelungită până pe 25.

Astăzi ar fi trebuit să înceapă înscrierile noilor preşcolari, dar s-au amânat până pe 28 aprilie. Un. detaliu pe care nimeni nu l-a anunţat. În alte grădiniţe, însă, directoarele nu ţin cont de şefi. Nu că şefii ar ţine cont de cineva.

Cu reguli şi calendare de înscriere schimbate peste noapte, părinţii au învăţat să se descurce. Ştiu exact ce au de făcut, pas cu pas, ca lucrurile să se rezolve ca la carte. Cartea supravieţuirii în România.

Inspectorii şcolari din Capitală spun că tocmai din cauza şpăgilor au amânat înscrierea. Ei vor introduce rapid o aplicaţie, iar înscrierile se vor face pe calculator la fel cum se fac la şcoală.

Anul acesta, în Capitală vor fi 12.000 de locuri disponibile. Iar inspectorii promit solemn că niciun copil nu va fi lăsat pe dinafară. Tot mulţumită aplicaţiei de pe calculator. Şi, ca să evite aglomeraţia, inspectorii şcolari au stabilit nu una, ci trei etape de înscrieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Haos la înscrierile la grădiniţă