Antena Meniu Search
x

Haosul de la cazarea studenţilor ar putea fi şi mai mare, cu noile reguli de distanțare

Haosul de la cazarea studenţilor, cel pe care îl vedem în fiecare an, ar putea fi şi mai mare acum. Regulile de distanţare trebuie păstrate şi aici, aşa că locurile vor fi şi mai puţine decât erau oricum. Cât timp conducerile universităţilor caută soluţii de compromis, studenţii îşi caută chirii.

de Redactia Observator

la 20.08.2020, 00:10

Vezi și

Cornel Chira, purtător de cuvănt UPB: Treisprezece cămine sunt pregătite. Acesta este al paisprezecelea în care se lucrează de zor, în tot căminul, şi mai sunt încă zece care urmează să fie pregătite până la începerea anului universitar.

În toamnă, în Capitală, căminele din Regie vor fi gata sa primească 13 000 de studenţi. Însă numărul s-ar putea reduce drastic, pentru ca e luată în calcul varianta cu un singur om în cameră.

Regulile sanitare vor face ca imaginea căminelor supraaglomerate să devină o amintire. Dar in noua fotografie de cămin vor încăpea mult mai puţini studenţi. Norocoşii vor avea ceea ce şi-au dorit atatea generatii inaintea lor: mai mult spatiu!

Pentru liderii studenţilor, însă, potenţialele dezavantaje cântaresc mai greu.

Înscrierile pentru cămin vor începe la sfârşitul lui septembrie, iar studenţii din anul întâi vor avea prioritate. Ancuţa şi Gabriel stau în cămin încă din primul an de facultate. Acum s-ar putea vedea obligaţi să-şi schimbe planurile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dincolo de toate necunoscutele legate de modul în care se vor desfăşura cursurile, exista o certitudine: anul universitar va incepe pe data de 1 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Haosul de la cazarea studenţilor ar putea fi şi mai mare, cu noile reguli de distanțare