Antena Meniu Search
x

Haos în sistemul de învăţământ! Capitala are cartiere care nu vor avea nicio grădiniţă deschisă în timpul verii

Haosul din învăţământ a prins la mijloc copii de grădiniţă şi părinţii lor. Nici acum nu se ştie exact câte centre de stat vor fi deschise pe timpul vacanţei. E scandal şi sunt consilieri locali care nu vor să finanţeze programul pe timpul verii.

Vezi și

Haosul din învăţământ a prins la mijloc copii de grădiniţă şi părinţii lor. Nici acum nu se ştie exact câte centre de stat vor fi deschise pe timpul vacanţei. E scandal şi sunt consilieri locali care nu vor să finanţeze programul pe timpul verii.

Este lecţia de marţi de la o grădiniţă de vară din sectorul 1 al Capitalei. Matematica se învaţă mai uşor când cei mici sunt implicaţi în activităţi. În jocul de astăzi, numeră banii sau cântăresc marfa. În acest timp, părinţii lor stau liniştiţi şi pot merge la serviciu. Nu pot avea concediu cât e vara de lungă.

În urmă cu două săptămâni, reporterii Observator au primit asigurări că situaţia grădiniţelor închise nu este doar grija părinţilor. Însă, la numărătoare, acum, ies şi mai puţine. Iar părinţii sunt puşi pe drumuri, să afle singuri ce soluţii există.

Mădălina Iacob, reporter Observator:

Chiar dacă, iniţial, pe lista inspectoratului şcolar s-au înscris peste 20 de grădiniţe deschise în timpul vacanţei de vară, acum lista nu mai este foarte clară. Părinţii trebuie să verifice dacă şi în ce lună este disponibilă fiecare.

primar Dan Tudorache, primarul sectorului 1:

Consilierii nu au fost de acord cu aceasta plată a Primăriei. Dacă acei părinţi aveau alte posibilitati, nu ar fi apelat. Îi anunţ că o să găsesc situaţii alternative.

Nici în celelalte sectoare din Bucureşti situaţia nu e mai bună. Şi în tot acest timp, cei de la Inspectorat recomandă fără jenă şi centrele private.

Marina Manea, purtătorul de cuvânt ISMB:

La acest moment, părinţii din Sectorul 2 nu au nicio gradinita de stat, dar exista varianta gradinitelor private. Din punctul nostru de vedere, cadrele didactice nu pot fi obligate.

În Sibiu, dascălii vor avea grijă de copii doar luna aceasta. La grădiniţele de stat, părinţii plătesc în jur de 15 lei pe zi pentru fiecare copil. În timp ce la privat, costurile sunt şi de trei ori mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Haos în sistemul de învăţământ! Capitala are cartiere care nu vor avea nicio grădiniţă deschisă în timpul verii