Antena Meniu Search
x

Harta prețurilor pentru legumele de primăvară (Video)

O masă verde în Dobogea sau în Ardeal este mai scumpă decât în Banat. Este perioada din an în care comercianţii profită de pofta oamenilor pentru trufandalele abia apărute în pieţe, care fac postul Paştelui mai uşor de ţinut.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 21:46

Vezi și

O masă verde în Dobogea sau în Ardeal este mai scumpă decât în Banat. Este perioada din an în care comercianţii profită de pofta oamenilor pentru trufandalele abia apărute în pieţe, care fac postul Paştelui mai uşor de ţinut. Aşa se face că o simplă sacoşă de verdeţuri proaspete ajunge la 20 de lei.

În Dulceşti, judeţul Constanţa, legumicultorii încearcă să recupereze cheltuielile de peste iarnă. Doar încălzirea în cele 5 sere a costat 2.000 de lei pe lună. Aşa că în perioada postului, constănţenii vor cumpăra de la tarabele din pieţe salată cu 4 lei bucata. Este cel mai ridicat preţ. Acelaşi pe care îl găsim şi în Sibiu şi Braşov.

Scump se vinde şi spanacul, la mare căutare în post, fiind uşor de preparat şi plin de nutrienţi. 200 de grame asigură jumătate din necesarul zilnic de fier. Aşa că în centrul ţării, un kilogram de spanac ajunge şi la 10 lei, dublu faţă de cel vândut în Târgu-Jiu, de exemplu.

Şi tradiţionala ciorbă de lobodă e scumpă la început de primăvară. Zece legături, cât să ajungă pentru o familie, costă acum 15 lei.

Ridichile, leurda, leuşteanul şi mărarul costă 2- 3 lei legătura. La fel şi ceapa verde, pe care anul trecut legumicultorii au vândut-o pe nimic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru o sacoşă de verdeţuri, adică 2 legături de ridichi, una de ceapă, două salate verzi şi o legătură de mărar ajungem să plătim chiar şi 20 de lei, în funcţie de zonele din care ne aprovizionăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Harta prețurilor pentru legumele de primăvară (Video)