Antena Meniu Search
x

Horia Georgescu, arestat pentru 30 de zile

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate şi-a petrecut noaptea mai mult pe drumuri pentru că a ajuns la Arestul Poliţiei Capitalei înaintea mandatului

Vezi și

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate şi-a petrecut noaptea mai mult pe drumuri pentru că a ajuns la Arestul Poliţiei Capitalei înaintea mandatului

Horia Georgescu a intrat pe Poarta Arestului Central la ora 3. Era pregătit pentru perioada de detenţie, după ce aflase decizia judecătorilor de a-l trimite în arest preventiv pentru 30 de zile. A venit cu mâncare într-o sacoşă şi câteva haine într-o geantă.

Fostul şef al ANI a ieşit din sala de aşteptare după numai 30 de minute, însă. S-a urcat în maşina cu care a venit şi a plecat acasă ca un om liber. Asta pentru că mandatul emis pe numele său nu ajunsese, încă, în mâinile agenţilor.

În jurul orei 5 dimineaţa, Horia Georgescu s-a întors la arest. Este acuzat de abuz în serviciu, într-un dosar legat de despăgubiri acordate de ANRP pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Adevărata bombă a fost detonată, însă, chiar de fratele lui Horia Georgescu, cel care s-a certat cu familia şi, care de 10 ani, a rupt orice relaţie cu fostul şef ANI. El a spus, în exclusivitate pentru Observator că cel care controla averile şi integritatea aleşilor şi-ar fi construit cariera pe diplome false. Cu sprijinul tatălui său, fost comandant al penitenciarului din Codlea, actual administrator al unei facultăţi private în Braşov.

Horia Georgescu ar fi ajuns la ANRP şi la vârful ANI prin funcţii cumpărate cu zeci de mii de euro. Sprijinit tot de tatăl său.

Horia Georgescu va sta în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Horia Georgescu, arestat pentru 30 de zile