Antena Meniu Search
x

Hoţii care au făcut "jaful secolului", SCĂPAŢI de noul Cod penal?

Noua lege ar putea deschide poarta închisorii şi pentru românii implicaţi în jaful de la un muzeu din Rotterdam. În schimbul libertăţii, tinerii condamnaţi deja ar trebui să înapoieze cele şapte picturi furate.

Vezi și

De mai bine de un an de zile anchetatori români şi olandezi încearcă, fără succes, să dea de urma operelor de artă estimate la sute de milioane de euro.

Şapte capodopere ale istoriei mondiale de artă, semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gaugain. Trei români le-au luat în mai puţin de două minute dintr-un muzeu olandez. Fără să ştie ce valori fură.

Hoţii şi complicii lor au ajuns la închisoare. Dar noul cod penal îi poate face din nou oameni liberi. Dacă restituie cele 7 tablouri proprietarului, iar acesta nu mai are pretenţii.

Deocamdată, avocaţii cer micşorarea pedepsei. Cum permite noua lege.

Până acum, n-a apărut niciun indiciu despre soarta operelor de artă. Hoţii au povestit că le-ar fi cărat în pungi de un leu prin Bucureşti când încercau să le vândă. Apoi le-ar fi ascuns la Caracaliu, în casa unor rude. De acolo, comoara de sute de milioane de euro a dispărut.

Anchetatorii români şi olandezi au căutat urmele tablourilor şi în cenuşă după ce hoţii au spus că ar fi ars o parte din opere.

Noul Cod Penal le dă o speranţă experţilor în artă. Poate promisiunea libertăţii îi va convinge pe hoţi să spună unde sunt tablourile

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Hoţii care au făcut "jaful secolului", SCĂPAŢI de noul Cod penal?