Antena Meniu Search
x

Ia românească, din ce în ce mai mult folosită de designeri de renume

Ia românească revine la purtare. Designerii de la noi au început să creeze tot mai multe ţinute care să amintească de portul nostru tradiţional.

Vezi și

Ia românească revine la purtare. Designerii de la noi au început să creeze tot mai multe ţinute care să amintească de portul nostru tradiţional. Însă, până să ajungă în dulapurile doamnelor, domnişoarelor şi nu numai, hainele de inspiraţie românească trebuie să treacă mai multe teste.

Pe stradă, la cumpărături sau în vacanţe ia a început să le însoţească peste tot pe românce. Au prins gustul după ce designerii de la noi au făcut tot mai des loc motivelor tradiţionale în creaţiile lor. Adrian Oianu este cel care a dat startul, în anul 2000: "Ia va supravieţui în toate formele ei. Pentru că face parte deja din ADN-ul poporului român. Moda e un fenomen cultural, oricum ai da-o şi se duce până în artă dacă e să ne gândim. Încerc de fapt să traduc un limbaj venit din tradiţie." 

Motivele tradiţionale se regăsesc astăzi în absolut toate piesele vestimentare. De la bluze, la rochii şi chiar la paltoane. 

Fiecare haină cu povestea ei. 

Pe acelaşi subiect

Chiar şi designerii de renume din străinătate au început să caute tot mai des motivele din folclorul românesc. 

Le întâlnim în colecţiile unor renumiţi creatori precum Dior, Tom Ford sau Yves Saint Laurent. Iar româncele respectă cu stricteţe ceea ce le dictează trendul. 

De ziua naţională prezentatorii Observatorului au mers şi ei pe urmele tradiţiei. Motive din portul românesc s-au potrivit de minune pe hainele moderne. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ia românească, din ce în ce mai mult folosită de designeri de renume